Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev s prošnjo Mariji za pomoč v zadnjem adventnem tednu

MARY

Lorenzo Lotto | Public Domain

Philip Kosloski - objavljeno 21/12/21

Prosite Devico Marijo, naj vam pomaga, da boste v zadnjem adventnem tednu resnično pripravili svoja srca na praznik Jezusovega rojstva

Advent je obdobje, ki lahko mine zelo hitro, in ko vstopimo v četrti adventni teden, se nam morda zdi, da niti najmanj nismo dovolj pripravljeni na praznovanje Jezusovega rojstva.

Toda namesto da obupujemo nad izgubljenim časom, bo dosti bolje, če bomo resnično izkoristili zadnje dneve adventa in okrepili svojo pripravo na božič.

Pomagamo si lahko tudi s spodnjo molitvijo, v kateri Devico Marijo prosimo, naj nam pomaga pripraviti naša srca na praznik Jezusovega rojstva in na Kristusov poslednji prihod ob koncu časov.

Zares se spodobi in je pravično, presveta Božja Mati, da se združimo v tvoji goreči želji, da bi videli njega, ki si ga devet mesecev nosila pod svojim čistim srcem. Ljuba Mati, hitro, in vendar ne dovolj hitro, se približuje čas, ko bodo uresničene tvoje in naše želje. Pomagaj nam, da bomo okrepili svojo pozornost do velike skrivnosti in sklenili svojo pripravo s pomočjo tvojih mogočnih molitev za vse nas, da takrat, ko pride svečana ura, naš Jezus ne bo našel nobene ovire, da vstopi v naša srca.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
adventMarijamolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.