Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

7 “darov iz srca” za naše bližnje ob letošnjem božiču

cadeaux noël

Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 14/12/21

Zakaj družinskim članom in prijateljem letos ne bi podarili nečesa, kar resnično potrebujejo?

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Iz Bele hiše v Washingtonu so pred dnevi oznanili temo letošnjega božičnega okrasja — Darovi iz srca. Omenjena tema spodbuja miselni odmik od danes vse preveč skomercializiranega praznovanja božičnih praznikov, zaradi česar številne družine v želji po razvajanju svojih bližnjih zapadejo v dolgove, ki jih morajo nato odplačevati vse leto.

Seveda je lepo nekomu izročiti lepo darilo, toda pomislimo: pozornejši darovi so pogosto nepričakovanih oblik in velikosti – ali pa sploh niso v klasični obliki darilnega paketa. Morda pa bi bilo vašim bližnjim všeč, če bi jim ponudili darilo, ki ga resnično potrebujejo – četudi zanj ne boste odšteli niti centa.

Tovrstni darovi pogosto izvirajo iz poznavanja življenjskih okoliščin obdarovanca in prihajajo naravnost iz srca. Ob ogledu spodnje fotogalerije boste našli nekaj predlogov za srčne darove, ki vam bodo morda v navdih ob letošnjem božiču.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
božičdobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.