Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Gospodova obljuba je večna

shutterstock_10854472.jpg

Francey | Shutterstock

Magnificat - objavljeno 12/12/21

Prosi, išči, trkaj, izroči in zaupaj

Da je obljuba resna stvar, sem se zavedala že v otroštvu. Neizpolnjena obljuba me je vedno užalostila, zdelo se mi je, da se mi je zgodila krivica.

Kot žena in mati sem se večkrat znašla na drugi strani – moji najbližji so mi izrekali iste besede, kot sem jih nekoč sama drugim. “Mami, obljubila si,” sta me včasih opomnili hčerki. Sklonila sem glavo in priznala, da nisem zmogla ali znala izpolniti obljubljenega. Tudi tolažba, da je brez tega enako dobro, ni zalegla. Da obljuba dela dolg, sem se še prav posebej zavedla takrat.

Večina človeških obljub napoveduje svetlejšo prihodnost. Zdi se, da realnost življenja ne privlači, jutrišnji dan bi nam lahko prinesel mnogo več. Nekoč bo vse drugače, si obljubljamo – lepše, privlačneje, pravičneje.

Vprašanje, kaj je narobe s sedanjostjo in z minevajočim trenutkom, pa navadno ne najde jasnega odgovora. Saj je še kar dobro, največkrat slišimo, ampak lahko bi bilo tudi boljše. In spet sledi nova človeška obljuba.

Gospodova obljuba pa je večna – pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek – nas spodbuja. Prosi, išči, trkaj, izroči in zaupaj, slišim njegov glas.

Priznam, nisem skromna v svojih prošnjah, nešteto jih je. A ko jih izrečem, zaupam brez pomisleka, kajti vem, da Gospodova obljuba zagotovo drži. Ne vedno tedaj, ko to pričakujem, ampak ob svojem času.

Gospod ne odlaša glede obljube, kakor nekateri mislijo, da je to odlašanje. Ne, le potrpežljiv je z vami … Mi pa po njegovi obljubi pričakujemo nova nebesa in novo zemljo, v katerih biva pravičnost.

Avtorica prispevka je Tanja Mlakar, žena, mama in babica.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, december 2020.

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.