Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Katera je najtežja faza zakonske zveze?

shutterstock_148412063.jpg

wavebreakmedia | Shutterstock

Ricardo Sanches - objavljeno 11/12/21

Vsak zakon ima svoje vzpone in padce. V mislih morate imeti tudi, da je mogoče premagati krize

Kdor je rekel, da je zakon vedno rožnat, je lagal. Pravzaprav je zakonsko življenje sestavljeno iz veliko težav in izzivov. In prav v tem je lepota zakona: premagovanje težav skupaj z osebo, ki si jo izbral, da jo boš ljubil za vedno.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Zaradi izzivov pari rastejo v zrelosti in se krepijo v veri. Zato je pomembno, da nikoli ne obupate, ne glede na to, kako težke se zdijo nekatere faze zakona.

Pet zakonskih faz

Večina strokovnjakov za družinske odnose se strinja, da ima vsaka zakonska zveza teh pet faz:

  • prehod in prilagajanje;
  • utrjevanje in prihod otrok;
  • preobrazba;
  • prazno gnezdo;
  • skupno staranje.

V knjigi Družinski prijatelji D. Orlando Brandes uporablja druge izraze in še bolje ponazori faze, skozi katere gre vsaka zakonska zveza, pa tudi njene znake. Faze si lahko ogledate v fotogaleriji.

Kakorkoli že, pomembno si je zapomniti, da so vsi odnosi sestavljeni iz vzponov in padcev. Toda vsako težavo in vsako radost življenja je mogoče premagati skupaj z ljubeznijo, vero in razumevanjem, pri čemer nam Sveta družina iz Nazareta služi kot najboljši zgled.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
odnosizakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.