Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Miklavževi angelčki so osrečili kar 538 otrok: sodelovanje, srčnost in čut za stisko bližnjega

miklavževi angelčki 2021

Young Carithas Slovenija

Aleteia Slovenija - objavljeno 09/12/21

"Za nekoga, ki živi v pomanjkanju, lahko že majhno darilo pričara veliko veselje. Miklavževi angelčki smo dokaz, da nam ni vseeno za sočloveka in da znamo odpreti svoje srce za druge"

Končana je še ena dobrodelna akcija, ki je razveselila na stotine otrok. Natančneje 538, kolikor daril so zbrali Miklavževi angelčki. Teh pa je bilo letos 312.

Darila je in bo razporedila vsa šesterica škofijskih Karitas na Slovenskem. “Vesele smo, da se lahko skupaj s prostovoljci, ki sodelujejo v akciji, vsako leto znova učimo medsebojnega sodelovanja, srčnosti in krepimo zavedanje, da zmoremo le skupaj ‒ tudi kadar mogoče kdaj ne gre vse po načrtih in deluje, kot da smo vsak na svoji strani. 🙂 Odziv prostovoljcev na akcijo, njihova zagnanost in čut za stisko bližnjega pa nam dajejo energijo in zagon za naslednje akcije,” sporočajo Katarina, Zala in Veronika z Mlade Karitas Slovenija, ki so idejne in logistične vodje Miklavževih angelčkov. Zbrale pa so tudi nekaj vtisov sodelujočih …

miklavževi angelčki 2021

Primož, prostovoljec, ki je poskrbel za prevoz daril:

“Rad sem del Miklavževih angelčkov, ker tukaj vladajo dobri odnosi, obenem pa so vse organizacijske stvari na svojem mestu. Ko pridem po darila, me vedno pričaka kup nasmejanih ljudi, čeprav delajo že cel dan, in še preden podpišem vse papirje, je moj avto že do vrha naložen z darili in pripravljen za na pot. Obenem srečam še soanimatorje z letovanja Biserov, kar naredi delo samo še bolj veselo. Darila rad razvažam, ker se med vožnjo vedno počutim, da pomagam širiti tisto malo dobrega, kar je v nas, po svetu do drugih ljudi. Zato se rad vračam.”

Irena, prostovoljka, ki je pripravila darilo:

“Že od samega začetka z veseljem sodelujem pri projektu Miklavževi angelčki, saj zaupam svojim kolegom prostovoljcem, ki se vsako leto potrudijo, da vsa darila pridejo v prave roke in razveselijo otroke. Starši so me že kot majhno punčko učili solidarnosti in lahko rečem, da po vseh teh letih še vedno z navdušenjem opazujem, kako se dobro z dobrim vrača.

Žal živimo v časih, ko smo z materialnimi dobrinami preobloženi in jih sploh ne znamo ceniti. Za nekoga, ki živi v pomanjkanju, pa lahko že majhno darilo pričara veliko veselje. Miklavževi angelčki smo dokaz, da nam ni vseeno za sočloveka in da znamo odpreti svoje srce za druge.”

Ajda, prostovoljka, ki je pregledovala darila:

“Preteklo soboto sem se prvič tudi sama kot prostovoljka udeležila Karitasove dobrodelne akcije in prevzela vlogo Miklavževega angelčka. In bila sem preprosto navdušena nad vso dobroto, ki sem ji bila priča ob pregledovanju daril, ki so jih darovali mnogi prostovoljci. Že ob začetku, ko sem zagledala kupe daril, sem začutila neprecenljiv občutek. Kako lepo je, ko se ljudje spomnijo na tiste, ki potrebujejo našo pomoč.

Vsako darilo je tako sestavljeno individualno in seveda z dodatno merico ljubezni, kar se je lahko čutilo ob pregledu čisto vsakega darila in so jo zagotovo začutili tudi otroci na jutro, ko so svoja darila odprli. Mislim, da je ta čudovita akcija mnogim družinam omogočila lepši in mirnejši začetek prazničnega decembra. Zagotovo se ji tudi sama priključim še prihodnje leto.”

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.