Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Spoznajte prikupni dvojčici z Downovim sindromom, ki sta precejšnja redkost

SAVANNAH ACKERMAN TWINS

savannahcombs7 | TikTok | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 03/12/21

Njuna mama življenje z ljubkima deklicama deli s svojimi številnimi sledilci na družbenih omrežjih

Ko je bila Savannah Combs noseča z enojajčnima dvojčicama, si niti v sanjah ni predstavljala, da se bosta dojenčici rodili z Downovim sindromom. Čeprav je opravila vse potrebne krvne preiskave, rezultati niso pokazali nobenih razvojnih posebnosti. Verjetno zato, ker sta bili dvojčici tipa “mono-di”— vsaka s svojo ovojnico, delili pa sta si isto posteljico.

Savannah je zavrnila kakršnekoli invazivne preiskave, s katerimi bi ugotovili, ali imata otroka kakšne prikrite zdravstvene težave: “Edini način, da bi to odkrili, je amniocenteza, tej pa sem se odpovedala, ker lahko sproži spontani splav, jaz pa nisem želela izgubiti nobene od dvojčic. Odločila sem se, da ju bom imela rada takšni, kakršni se bosta rodili.”

“Dosegli bosta svoj cilj”

Mlada mama iz Jacksonvilla v ameriški zvezni državi Florida je svoja “dragocena bisera” Kennadi Rue in Mckenli Ackerman rodila šest tednov pred predvidenim rokom. Z njima je na oddelku intenzivne nege ostala skoraj mesec dni.

Deklici zdaj čudovito napredujeta in Savannah svetu z veseljem sporoča, da sta enaki kot vsi drugi otroci.

“Obe imata razvita čustva, vsaka svoje utripajoče srce. Znata govoriti, opravljati stvari, ki jih počnete tudi vi. Dosegli bosta svoj cilj. Morda, kot sem že omenila, malce počasneje kot drugi, toda dosegli ga bosta. Ugotovila sem, da so ti otroci neizmerno vzdržljivi, to so bojeviti in srečni malčki,” je Savannah pojasnila v pogovoru za ameriške medije.

@savannahcombs7

Reply to @djhammy2

♬ original sound – Down With The Ackerman Twins

Ljubeča mama je povedala, da so možnosti za rojstvo dvojčkov z Downovim sindromom ena proti dvema milijonoma. Zanjo sta dvojčici resnični blagoslov, kar pogosto pove tudi svojim 25.000 sledilcem na družbenem omrežju TikTok. Žal pa vsi niso enakega mnenja.

Na svojem Facebook profilu je Combsova zapisala, da ji je neka ženska dejala: “Jaz pa takšnih otrok ne bi nikoli sprejela. Če bi se moji rodili takšni, bi jih nemudoma oddala v posvojitev.”

Mlada mamica je imela pripravljen nadvse primeren odgovor. “Rekla sem ji: ‘Še dobro, da sem ju rodila jaz in ne ti. Bog je dobro vedel, komu lahko zaupa takšne otroke: podaril jih je staršem, ki jih imajo radi ne glede na okoliščine.'”

Ko vidimo vso to ljubezen, ki obdaja deklici, je jasno na prvi pogled. Bog je natančno vedel, kaj počne. V spodnjem videu si lahko ogledate ljubki enojajčni dvojčici in njuno ljubečo mamo, ki je lahko v navdih vsem staršem.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.