Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Martin razodeva otroške spomine na sv. Miklavža

martin golob sveti miklavž

Fotografija je last Martina Goloba

Martin Golob - objavljeno 03/12/21

Tokrat sem se ustavil pri enem najbolj priljubljenih svetnikov in velikem nauku, ki nam ga podarja

Tako kot otroci tudi jaz vsako leto komaj čakam 6. decembra. Veste, pri nas doma smo živeli bolj skromno, le nekajkrat na leto sem dobil več stvari. A ob svetem Miklavžu je bila tudi največja miza premajhna za vse dobrote: bomboni, čokolade, legokocke, avto na daljinsko upravljanje … Nekoč sem dobil tako hitre superge, da sem bil pri športni vzgoji z njimi vedno prvi. 🙂

Sveti Miklavž nas uči dobrote. Lepo je sprejemati, a lepo tudi podarjati. Le odprta dlan lahko kaj sprejme in podari. Za dobroto moramo imeti tudi oči. Stisko moramo opaziti. Čut je treba imeti, da opaziš in osrečiš tistega, ki ga drugi ne opazijo, in mu podariš lepo besedo, naklonjenost, vlogo v družbi.

Po drugi strani pa nas prejemanje uči ponižnosti. Zakaj? To vam razložim v vlogu.

Tags:
duhovnikMartin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.