Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako pregnati strah pred Jezusovim drugim prihodom

SECOND COMING OF JESUS CHRIST

Public Domain

Philip Kosloski - objavljeno 25/11/21

Ključ za odpravo strahu pred Jezusovim drugim prihodom je ta, da odprtih rok sprejmemo njegov prvi prihod

Pogosto smo v skušnjavi, da bi se bali Jezusovega drugega prihoda. Jezus bo znova prišel, da bi sodil zemljo, in ta misel v mnogih ljudeh zbudi precej strahu.

Ključ za odpravo strahu pred Jezusovim drugim prihodom pa je ta, da z vsem svojim bitjem sprejmemo Jezusov prvi prihod.

Sv. Avguštin to zamisel pojasnjuje v svojem komentarju Psalma 95.

Prišel je prvič in prišel bo znova. Ob prvem prihodu je njegov glas v evangeliju oznanil: Odslej boste videli Sina človekovega priti na oblakih neba. Kaj želi povedati z odslej? Ali ne misli, da bo Gospod prišel nekoč v prihodnosti, ko se bodo vsi narodi sveta od bolečine tolkli po prsih? Pred tem je prišel prek svojih oznanjevalcev in je napolnil ves svet. Ne upirajmo se njegovemu prvemu prihodu, da se ne bomo bali drugega.

Način, kako se soočamo z Jezusovim drugim prihodom, je neposredno povezan za našim odnosom do Boga v sedanjem trenutku. Če Jezusa že zdaj ljubimo z vsem srcem, nimamo nobenega razloga, zakaj bi se bali njegovega drugega prihoda.

WORLD
Preberite še:Kdaj bo konec sveta?

Tisti, ki ga ne obdaja tesnoba, brez strahu pričakuje trenutek, ko bo prišel njegov Gospod. Kakšna pa je naša ljubezen do Kristusa, če se bojimo njegovega prihoda? Bratje, ali ne bi morali ob tem zardevati od sramu? Ljubimo ga, in vendar se bojimo njegovega prihoda. Ali smo prepričani, da ga resnično ljubimo? Ali bolj ljubimo svoje grehe? Raje sovražimo svoje grehe in ljubimo njega, ki bo terjal kazen zanje. Prišel bo, pa če si to želimo ali ne. Ne mislite, da ga sploh ne bo, ker ne prihaja ta trenutek. Prišel bo, ne veste, kdaj; in če vas bo našel pripravljene, vam ne bo očital nevednosti glede časa njegovega prihoda.

Veseliti bi se morali Jezusovega prihoda ob koncu časov ali pa vsaj ob koncu našega zemeljskega življenja. Naša srca bi morala hrepeneti po tem, da zagledajo Jezusa in z njim bivajo vso večnost. Če imamo v srcu kakršenkoli strah pred Jezusom, se zazrimo vase in ugotovimo, kaj vse nas še veže na zemeljsko življenje ali na naše grehe.

Z veseljem sprejmimo Jezusov prvi prihod, da njegov drugi prihod ne bo zbujal strahu v naših srcih.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
smrt
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.