Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

6 predlogov, da bodo otroci tudi jeseni preživljali prosti čas zunaj

shutterstock_618011345.jpg

Pavel Kobysh | Shutterstock

Cecilia Pigg - objavljeno 07/10/21

Predlogi, kako več časa preživeti v jesenskem vremenu, bodo vam in vašim otrokom v pomoč, da si boste osvežili telo in duha

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Našemu vrtu za hišo manjka zelo pomembna lastnost – senca. Vrt je sicer čudovit, toda ker ni nikjer nobene sence, se na njem ne moremo skriti pred sončnimi žarki.

Z otroki smo se navadili, da pomladanske popoldneve večinoma preživljamo na svežem zraku, toda ko pride poletna vročina, moramo popoldansko rutino spremeniti. Takrat večino časa preživimo v hiši, z izjemo redkih skokov v domači bazen. Zdaj pa je spet napočil čas, ko bomo to lahko spremenili.

Ko nastopi hladnejše vreme, nimamo več nobenega izgovora, da bi posedali po hiši in da otroci ne bi izkusili, kaj pomeni ure in ure preživeti v igri na domačem dvorišču.

Ker pa se moramo znova navaditi na igro na prostem, sem razvila nekaj strategij, kako otrokom pomagati, da se po poletju, ki smo ga preživeli med štirimi stenami, da smo se izognili najhujši vročini, znova navdušijo nad življenjem na domačem dvorišču.

Upamo, da bo ta seznam vašim otrokom pomagal vzljubiti jesensko igro na prostem ali pa vsaj spodbudil njihovo domišljijo in občutno skrajšal čas, ki bi ga sicer preživeli pred zasloni. To so same dobre stvari.

Pri vsaki nalogi je sicer potrebnega nekaj vašega sodelovanja, toda glede na njihovo starost in vašo odločitev, koliko časa lahko na dvorišču preživijo sami, bodo prepuščeni samim sebi dosti bolj ustvarjalni pri izmišljanju novih dejavnosti, kar bo pripomoglo tudi k njihovi osebnostni rasti. Oh, in veselo jesen vam želimo!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.