Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

“V plezanju sem res lahko prava jaz”

janja garnbret

Grega Valančič | Sportida

Valerija Trček - objavljeno 30/09/21

"Tako kot si boš naredil, tako kot boš hotel imeti, tako pač bo!"

Janja Garnbret, najboljša svetovna plezalka in dobitnica zlate olimpijske medalje v Tokiu, je tudi ambasadorka jeklenega poligona za vadbo na prostem v Slovenj Gradcu. V pogovoru za SIJ je povedala, da jo je plezanje prevzelo že v otroštvu, ko je plezala po drevesih. Padec s štirih metrov – na srečo se ji ni zgodilo nič hudega – pa je bil tisti odločilni trenutek, ko se je odločila, da bo plezanje njen šport.

Vedno nasmejana punca izpostavlja, da je pomembno, kakšno perspektivo v življenju izbereš: “Tako kot si boš naredil, tako kot boš hotel imeti, tako pač bo!”

V prihodnosti se vsak trud poplača

Na vsakem treningu premika meje svoje zmogljivosti. “Skoraj vsak dan te koža peče, vse te boli, pa misliš, da se danes ne boš mogel premikati po steni. Pa potem kar gre, ker res veš, da se ti bo enkrat poplačalo.”

In kaj je recept za njene zmage? Pravi, da kombinacija več stvari: “Glavo je treba imeti na pravem mestu, imeti moraš jekleno voljo in motivacijo za tekmo, pa seveda fizično moraš biti ‘top’ pripravljen.”

“Ukvarjati se s športom je res nekaj najboljšega. Zame je to pač plezanje. Tam sem res lahko prava jaz.”

Tags:
šport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.