Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Oglejte si čudovit video, ki razkriva čudež življenja v maternici

BABY OLIVIA

Live Action | YouTube | Fair Use

Theresa Civantos Barber - objavljeno 20/08/21

"Dete Olivia" je najbolj stvaren animiran prikaz otrokovega razvoja v maternici doslej

Starši dobro vedo, da je na svetu malo stvari, ki se lahko primerjajo s čarobnimi občutki, ko med ultrazvočnim pregledom na zaslonu prvič zagledajo svoje nerojeno dete, kako brca in miga v materinem trebuhu. Vse, kar je bilo dotlej nevidno, se jim nenadoma pojavi pred očmi, v vsem svojem živahnem, nedoumljivem čudežu.

Novi video zdaj vsakomur in kjerkoli omogoča, da si ogleda in je hvaležen za čudež človeškega življenja.

Video o Olivii

Live Action, organizacija, ki se posveča izgradnji kulture življenja in spodbuja spoštovanje človekovih pravic, je zbrala vrhunske vizualne umetnike in zdravstvene izvedence z vsega sveta, vključno s priznanimi ginekologi in porodničarji, s pomočjo katerih je ustvarila nedavno predstavljen video “Dete Olivia”.

To je najstvarnejši in medicinsko najnatančnejši animiran prikaz otrokovega razvoja v maternici doslej.

Video prikazuje otrokov razvoj od enoceličnega bitja do človeka z utripajočim srcem, možganskimi valovi, prsti na rokah in nogah. Računalniško ustvarjen tridimenzionalen prikaz uporablja tehnologijo, ki posnema pristno človeško gibanje. To je resnično neverjetno pričevanje o človeškosti nerojenih otrok. Organizacija Live Action na svoji spletni strani pojasnjuje:

V videu spremljamo Olivijino pot od samega začetka, od trenutka oploditve, ter ji sledimo do prvega srčnega utripa 22 dni pozneje. Vidimo jo, kako pri enajstih tednih poskakuje v maternici – še preden njena mati lahko začuti njene gibe! – in se pri 27 tednih odziva na svetlobo. Zatem jo vidimo, kako se pripravlja na porod, po katerem bo pridobila celo vrsto novih izkušenj v svetu zunaj maternice.

Čudež življenja v maternici

Opazovanje “deteta Olivije”, kako brca, miga in hitro raste, je nadvse osupljivo, pomirjujoč glas, ki spremlja posnetek, pa pojasnjuje ključne razvojne mejnike. Posnetek nam čudež opazovanja še nerojenega otroka med ultrazvočnim pregledom iz zdravnikove ordinacije prinaša v vsakdanje življenje, kjer se bo lahko dotaknil številnih src.

Posnetek je že doslej zbudil precej pozornosti. Na spletnem kanalu YouTube je v manj kot 24 urah po prvem predvajanju presegel 10.000 ogledov. Beseda se hitro širi in “dete Olivia” je že del virtualnega sveta.

Video posnetek je nadvse primeren za prikazovanje otrokom,tudi v okviru pouka. Poleg tega, da prikazuje človeškost nerojenega otroka, zraven še mirno pojasnjuje znanstvena dejstva, ki spremljajo predporodni razvoj in nam pripovedujejo o tem, od kod vsi skupaj izviramo.

Čim prej si oglejte ta video, delite ga s svojo družino in prijatelji. Nikoli ne veste, čigava srca lahko spreobrne malo dete!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
rojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.