Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Velika uslišanja, ki so se zgodila na priprošnjo Slovenca na poti svetništva

114839.jpg

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Filip Veber - objavljeno 01/08/21

Številna priporočanja božjemu služabniku Antonu Strletu

Andrej Pirš (iz skupnosti Duhovna družina Delo) je duhovnik v duhovnem središču Voglje in postulator v postopku za svetništvo božjega služabnika Antona Strleta, ki je bil dolgoletni profesor na teološki fakulteti v Ljubljani in izreden pisec. Predstavil nam je nekaj primerov uslišanj, ki so se zgodila na priprošnjo božjega služabnika Strleta.

V postopku za razglasitev za svetništvo je poleg vzornega življenja in dela svetniškega kandidata tudi pomembno, da se kandidatu ljudje priporočajo in k njemu molijo ter da je primerno število uslišanj na njegovo priprošnjo in vsaj en večji čudež, ki ga mora priznati Cerkev. Z dovoljenjem postulatorja Pirša objavljamo nekaj uslišanj in zgodb priporočanja Antonu Strletu.

Eden od predstojnikov reda, ki mu pripada tudi Pirš (Duhovna družina Delo), je takole opisal svojo izkušnjo: “V zadnjih dneh sem moral sprejeti pomembno odločitev glede sobrata. To je vključevalo številne pogovore. Za pomoč sem se priporočil Antonu Strletu in Gospod je vodil vse premisleke in dal rešitev v duhu enotnosti in notranjega miru. Lik Strleta sem spoznal, ko sem bil v začetku januarja v Sloveniji, kjer sem obiskal kraje njegovega življenja (rojstna hiša, domača cerkev, …).”

Veliko uslišanje, ki meji na čudež

Pirš posebej opozori na veliko uslišanje, ki meji na čudež. Takole je za postopek uslišanje opisala mama: “Najin takrat 14-letni sin je spomladi zbolel za tumorjem mehkih tkiv v roki. Šlo je za maligno obliko bolezni, zato je takoj sledila zahtevna operacija roke. Še preden se je vse zacelilo so že sledila obsevanja, da bi uničili rakaste celice. Kmalu je koža na roki začela razpadati in nastajale so še večje rane.

Ob zdravstveni pomoči je naš kaplan predlagal, da skupaj začnemo devetdnevnico k božjemu služabniku Antonu Strletu. Prejeli smo tudi košček njegovega talarja, v katerem je vedno spovedoval. Sin si ga je položil pod blazino v postelji, kjer ga ima še danes. Povezali smo se v molitev v župniji in tudi širše. Ob koncu devetdnevnice smo si želeli čudeža, kot smo ga v človeški želji pričakovali: da se bodo rane zacelile, da se bodo povrnile odstranjene bezgavke in bo roka spet povsem funkcionalna.

Ko sem Boga spraševala, zakaj se to ni zgodilo, sem v odgovor dobila njegovo vprašanje: ‘Ali ne verjameš, da sem vsemogočen?’ Tudi počasnejše okrevanje od želenega je del Njegovega načrta in najboljše za nas. Zdaj je roka že v celoti zaceljena in vsi izvidi odlični. Zdravnica se je le čudila, kako najin sin dobro izgleda in je, glede na diagnozo, pri močeh.”

Uslišana prošnja moža, da bi dobil službo

Zgovoren primer uslišanja je tudi primer gospoda, ki je zaradi odpuščanj ostal brez službe in se tako znašel v finančni in življenjski stiski. Nekdo od njegovih sorodnikov, ki mu je bil Strle več kot 15 let reden spovednik, je na TV Exodus zasledil oddajo o Strletu in tako se je začela molitev za rešitev iz stiske. Po treh mesecih dnevne molitve k Strletu je gospod po dolgem času srečal znanca, ki mu je takoj ponudil službo v novem podjetju.

V fotogaleriji najdete nekaj misli iz spominskih knjig, v katere so ljudje vpisovali svoje prošnje in uslišanja.

Molitev k Antonu Strletu


Sveti troedini Bog,
svojega služabnika Antona Strleta
si poklical, da ti je kot duhovnik, spovednik in bogoslovni učitelj
zvesto služil v veri, upanju in ljubezni.
Z globokim molitvenim življenjem in obhajanjem
evharistije je spolnjeval svoje vsakodnevne dolžnosti.
V luči svojega vodila “Povsod Boga”
se je popolnoma izročil Jezusovemu in Marijinemu Srcu.
(Na njegovo priprošnjo te prosim za …).
Daj, da bo pred vesoljno Cerkvijo prištet med blažene.
Po Kristusu, našem Gospodu.

Oče naš. Zdrava Marija. Slava Očetu.

Tags:
duhovnikSlovenci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.