Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev, s katero boste pregnali temne in žalostne misli

shutterstock_1035302944.jpg

Korawat photo shoot | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 27/07/21

Napolnite svojega duha s svetlobo Božje modrosti s to molitvijo sv. Efrema

Včasih nas kar preplavijo temne in žalostne misli in zelo težko se nam zdi na tem svetu najti karkoli dobrega. Prav v takšnih trenutkih v svojem življenju najbolj potrebujemo svetlobo in radost Božje ljubezni. S to kratko molitvijo sv. Efrema prosite Boga, naj iz vaših misli prežene vso temo.

O Gospod, preženi temo iz naših misli s svetlobo svoje modrosti, da ti bom tako razsvetljen lahko služil s prenovljeno čistostjo.

Začetek sončnega prehoda prek neba za nas smrtnike zaznamuje delovni dan: prosimo te, Gospod, pripravi v naših mislih prostor, kjer dan, ki ne pozna konca, lahko oddaja svojo svetlobo.

Daj, da bomo v sebi nosili to svetlobo, življenje vstajenja, in da nam nič ne bo odvzelo navdušenja nad teboj. Zaznamuj nas z znamenjem tistega dne, ki se ne začne z gibanjem in smerjo sonca, tako da bodo naše misli ves čas usmerjene le vate.

Ne odvzemi iz naših misli, Gospod, znamenj svoje duhovne bližine, in z naših teles ne toplote in veselja svoje navzočnosti. Umrljiva narava naših teles je v nas vir pokvarjenosti: naj izlitje duha tvoje ljubezni izbriše učinke smrtnosti iz naših src.

Daj, Gospod, da si bomo prizadevali prispeti v svoj resnični dom, in naj ga, kot Mojzes na vrhu gore, za trenutek uzremo že zdaj.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.