Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Dekle z Downovim sindromom z roko prepisalo celotno Sveto pismo

WRITING

Shutterstock | Peshkova

Cerith Gardiner - objavljeno 29/06/21

Caroline je za zahtevno nalogo potrebovala več kot devet let neizmerne potrpežljivosti in vztrajnosti

Caroline Campbell se je januarja 2012 odločila, da si bo zadala veličastno nalogo. Pravzaprav je bil to izziv, ki bi se ga večina ljudi kar prestrašila.

Danes 28-letno dekle se je odločilo, da bo na roko prepisalo celotno Sveto pismo. Naloga sama po sebi je precej navdihujoča, toda še bolj je vredna občudovanja, ker se je Caroline rodila z Downovim sindromom.

Kot so poročali mediji, je Campbellova pero naposled odložila 6. junija letos. S svojim projektom je napolnila 43 fasciklov, z Božjo besedo pa je popisala 10.493 strani.

Caroline si je za prepisovanje izbrala novo ameriško standardno izdajo Svetega pisma iz leta 1973, ki vsebuje 782.815 besed. Med izvajanjem tega projekta je sicer izpolnjevala vse običajne vsakdanje dejavnosti: stregla je v restavraciji, kot prostovoljka delala v domu za ostarele, šivala in igrala klavir.

Za neobičajen izziv jo je navdihnil domači duhovnik Carl Broggi. Ob zaključku projekta se je celotno občestvo 6. junija zbralo v domači župnijski cerkvi in opazovalo Caroline, ki je prepisovala še zadnjo stran Svetega pisma.

Navdihujoči projekt izpričuje neverjetno voljo mlade Caroline, saj v devetih letih ni nikoli obupala nad svojimi prizadevanji. Njenim staršem pa je ponudil čudovito priložnost, da so lahko videli, kako sposobna je hči.

“Bolj kaže njeno sposobnost, ne pa kakršne koli posebne potrebe … Caroline si je utrla svojo pot … S prepisovanjem Svetega pisma je ljudem okoli sebe ponudila veliko naukov o disciplini, radosti pisanja in sposobnostih oseb z Downovim sindromom ali drugimi razvojnimi posebnostmi, ki so lahko vsakomur v navdih … Prav radovedni smo, česa se bo lotila zdaj,” so v pogovoru za medije razkrili njeni starši.

Mati in oče mlade Caroline nameravata čudovite prepise svoje hčere zvezati v eno samo velikansko knjigo. In medtem ko še ni jasno, kaj bo Carolinin naslednji projekt, ji je izziv zadnjih devetih let prinesel le radost in veselje. Vztrajno dekle je izrazilo upanje, da bo s svojim izzivom spodbudilo tudi druge, da ji bodo sledili na njeni poti.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.