Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

7 stvari, ki so skupne staršem svetnikov

FAMILY

Halfpoint | Shutterstock

Theresa Civantos Barber - objavljeno 29/06/21

Če ste se kdaj spraševali, kako vzgojiti otroke, ki bodo postali svetniki, se osredinite na te stvari

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Filozofi in starši si že od davnih časov zastavljajo vprašanje: Kako naj vzgojimo krepostnega otroka?

Predvsem katoliški starši pa razmišljamo, kako naj vzgojimo otroke, ki bodo ostali katoličani, ki bodo tudi kot odrasli ljudje spoštovali nauke vere, ki so jih prejeli v otroštvu. Pogosto se vprašamo: “Kako naj vzgojim otroka, da bo postal svetnik?”

Kdorkoli si je kdaj postavil to vprašanje, bo neprecenljiv vir idej našel v novi knjigi z naslovom Parents of the Saints: The Hidden Heroes Behind Our Favorite Saints (Starši svetnikov: skriti junaki, ki so vzgojili naše najljubše svetnike, op. prev.).

Avtor Patrick O’Hearn je podrobno preučil življenja staršev različnih svetnikov. Ugotovil je, da imajo številne skupne lastnosti, predvsem v načinu vzgoje svojih otrok in spodbude pri prepoznavanju njihovega poklica.

Vsi starši seveda ne spodbujajo svetosti svojih otrok. Nekateri svetniki so stremeli k svetosti kljub nasprotovanju svojih staršev. Toda takšni “sveti uporniki” so prej izjema kot pravilo.

Večina svetih mož in žena je imela tudi svete starše. Starši očitno lahko v veliki meri spodbujajo svetost v svojih otrocih in omenjena knjiga nam to jasno pokaže.

Zgodbe, ki jih pripoveduje O’Hearn, vam bodo ponudile temeljit premislek in številne molitvene namene pri vzgoji vaše družine.

Na najosnovnejši stopnji imajo starši, ki vzgajajo svetnike, teh sedem skupnih lastnosti.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
otrocistarševstvosvetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.