Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

3 tribesedne molitve, ki bodo osvežile vaš dan

RAIN

Dean Drobot | Shutterstock

Kathleen N. Hattrup - objavljeno 14/06/21

Že ob najmanjši prošnji za kapljico pozornosti nam bo Gospod poslal dež svoje milosti

Bog nam vedno neomajno stoji ob strani in vedno znova nagovarja naša srca, toda zaradi množice vsakdanjih opravkov pogosto kar pozabimo na njegovo nenehno navzočnost. Da bi rasli v ljubezni do svojega Stvarnika, moramo od časa do časa zavestno osvežiti spomin na Njegovo bližino in se z Njim pogovarjati.

Naše besede so lahko zelo preproste, kot pozdrav, ki bi ga namenili staršu, otroku, zakoncu ali sorojencu, ki z nami biva v istem prostoru.

“Jezus, zaupam vate” je eden od takšnih primerov. Ali preprosto: “Abba (Oče).”

“Jezus, bodi Jezus v mojem življenju” je lahko čudovita molitev.

Včasih je dobro, da eno od teh molitvenih puščic v mislih izgovarjamo dlje časa.

Predlagamo vam tri tribesedne molitve, s katerimi si lahko osvežite dan, ko se resnično nakopiči preveč obveznosti, ko stvari postanejo naporne in zahtevne.

Jezus, usmili se.

Janez Pavel II. je Božje usmiljenje videl kot skrajno mejo, ki jo je Bog postavil proti zlu. Kadar se torej stvari v vašem srcu ali vaši okolici zalomijo, prosite za Njegovo milost. Predstavljajte si, kako v vašem trpljenju in zlu On drži v rokah vajeti vašega življenja; pomagate si lahko s podobo razjarjenega psa, ki ga trdno drži na povodcu, ali s podobo Mojzesa, ki kroti prepolovljeno Rdeče morje, da bi ga Izraelci lahko po suhem prečkali in odšli v obljubljeno deželo.

Jezus, zaupam vate. (Ali: Jezus, hvala ti.)

Izpoved zaupanja v Jezusa je v osrčju podobe Božjega usmiljenja, kot ga je Gospod razodel sv. Favstini. Prav tako si velja zapomniti, da nas hvaležnost vklopi nazaj v stvarnost, s čimer se morda lahko izognemo občutkom tesnobe, ki divjajo v našem umu in v naših srcih. Na svetu je resnično veliko stvari, za katere smo lahko hvaležni. Ko se zahvaljujemo, to dejstvo preprosto potrdimo.

Jezus, Marija, Jožef.

Premišljevanje o sveti družini nas lahko povsem prevzame. Zelo daleč smo od načina življenja, kakršnega so poznali Jezus, Marija in Jožef! Toda našemu odzivu manjka ključni dejavnik.

Sveta družina ni zgolj zgled, kako naj bi živeli, temveč je, in to je zares pomembno, izvir milosti, ki jo potrebujemo, da bi živeli kakor oni. Jezus nam je pripravljen nuditi vso pomoč, ki jo potrebujemo. Imena svete družine izgovarjajte kot molitev k Jezusu, da vam bo pomagal pri vašem družinskem življenju.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.