Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

9 nasvetov naših prednikov, primernih za sodobne družine

PRZYTULANIE

4 PM production | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 25/05/21

Naj korak v preteklost navdihne vaše sodobno starševstvo

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Ena izmed prednosti epidemije koronavirusa je, da starši in otroci več časa preživljajo skupaj. Še ne dolgo tega so nepredstavljive spremembe v življenjskem slogu mnoge starše spodbudile, da so začeli resno premišljevati o prednostnih nalogah v svoji družini in svojem načinu starševstva nasploh.

V navdihu bolj umirjenega in preprostega življenja so nekatere mamice in očetje začeli razmišljati o svojem otroštvu ali celo otroštvu svojih staršev, ko je bilo življenje vsaj na prvi pogled precej bolj osredinjeno na bistvene stvari. In čeprav je bilo zanje treba trdno delati, se je vse skupaj zdelo manj zapleteno.

Z modrostjo preteklih rodov v mislih smo izpostavili nekaj načinov, s katerimi lahko posnemate svoje starše in stare starše ter v svojem družinskem življenju dosežete še več miru, sloge in radosti.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinaotrocivzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.