Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

“Ko se nam sanje razblinjajo, Jezus vstopa k nam in nam vliva upanje”

MARTIN GOLOB VLOG 59

ROK MIHEVC

Aleteia Slovenija - objavljeno 11/04/21

Sveta maša iz cerkve svetega Mihaela v Grosupljem

Na belo nedeljo oziroma nedeljo Božjega usmiljenja evangelij predstavi znameniti odlomek o apostolu Tomažu oziroma njegovem dvomu o Jezusovem vstajenju.

“Dvom, iskanje resnice je nekaj normalnega”

Župnik v Grosupljem in na Lipoglavu Martin Golob je pri tem izpostavil, da je Jezus k zaradi križanja prestrašenim učencem prišel pri zaprtih vratih: “On pri zaprtih vratih prihaja tudi k nam. Ko so v naših srcih tema, obup, ko se nam sanje razblinjajo, on vstopa k nam in nam vliva upanje.”

Dvom ni nekaj slabega, izpostavlja župnik Martin: “Kadar dvomiš, se zahvali Bogu. Normalno je, da dvomimo, normalno je, da iščemo resnico.” Apostola Tomaža sprva ni bilo z učenci, ko se jim je Jezus prikazal, zamudil je priložnost srečanja z Jezusom. Zato je resnico našel v občestvu, v skupnosti, ko se ji je znova pridružil. To je veliko sporočilo o pomenu povezanosti kristjanov. “Bodimo ponižni, kot je bil ponižen apostol Tomaž, ko je začel verovati: ‘Moj Gospod in moj Bog.'”

O usmiljenju

Martin Golob se je dotaknil tudi nedelje Božjega usmiljenja: “Ni moja dolžnost, da obsojam, moja dolžnost je biti usmiljen.”

Za dobro mero pa si lahko ogledate še njegov zadnji zelo odmevni vlog, v katerem je razkril, kdaj med velikonočnimi prazniki je bil najbolj srečen.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.