Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 21. februarja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Dojenček, ki se je po krstu znova rodil

BABY

Shutterstock | ESB-Professional

Aleteia Brazilija - objavljeno 13/03/21

Zgodil se je čudež

Brazilski inštitut za družino in življenje je na svoji strani na Facebooku objavil čustveno pričevanje zdravnika, ki je zdravil novorojenčka, ki je doživel srčni zastoj. Bil je klinično mrtev, zato se je zdravnik odločil, da ga krsti. Po prejemu zakramenta je otrok začel dihati.

Novorojenček, star dva dni, se je rodil kot nedonošenček, dihal pa je s pomočjo mehanskega ventilatorja. Potreboval je operacijo prsnega koša in pljuč. Naredili so punkcijo prsnega koša in s tem preprečili hujšo nevarnost za otrokovo preživetje.

Iz smrti prek čudeža v življenje

15 minut pozneje pa so zdravnika obvestili, da je pri dojenčku prišlo do srčnega zastoja. Naprava, ki meri srčni ritem, je potrdila, da je otrok mrtev. Še vedno je bil priklopljen na ventilator, vendar srčnega utripa ni bilo mogoče zaznati.

Zdravniška ekipa ga je več kot 20 minut neuspešno oživljala. Starši so se že bali najhujšega …

Zdravnik se je odločil, da bo dojenčka krstil ter priporočil Devici Mariji in patru Piju. Rekel je: “Gospod, ti si Bog življenja in življenje ti pripada. Če je to tvoja volja, reši tega otroka.”

Starše so že obvestili, da lahko pridejo zadnjič pogledat svojega otroka in se od njega poslovit.

Takrat pa je zdravnik ugotovil, da se je srčni utrip znova pokazal. Malo srce je začelo vse močneje in pogosteje biti in doseglo normalno frekvenco. Slišali so se vzkliki, da je to lahko le čudež.

Otrok je preživel. Zdravnik pa je slavil Boga in se zahvaljeval, da je bil lahko priča takemu čudežu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katarina Berden.

Tags:
rojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.