Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. julija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

7 lastnosti, zaradi katerih ste izjemna ženska

HAPPY

Photo by Svyatoslav Romanov on Unsplash

Catholic Link - objavljeno 08/03/21

Globoko v sebi si vsaka ženska želi biti posebna, taka, ki si jo ljudje zapomnijo

V zadnjem času ženske še posebej čutijo potrebo, da ohranijo svoje dostojanstvo. Skozi zgodovino so bile ženske zavračane in postavljene v ozadje. Hkrati so v sedanjosti nekatera ženska gibanja naredila veliko škode, saj so za uveljavljanje žensk v družbi velikokrat izbrala načine, ki niso najboljši.

Tu je sedem lastnosti, kot jih navaja katoliški spletni medij CatholicLink, ki žensko naredijo posebno:

1Veste, kako pomembno je biti ženska

Biti ženska je čudovito, tega se moramo zavedati in ceniti. Ženske imamo dar občutljivosti, ki nam omogoča, da na življenje gledamo s posebnimi očmi.

Smo nežne, ljubeče in opazimo podrobnosti. Zaradi tega se ljudje okoli nas dobro počutijo. To niso lastnosti, ki bi nas delale šibke ali krhke, ravno nasprotno. So naša moč in nas vodijo skozi življenje.

2Dobro se poznate

Tako kot smo sposobne poslušati druge in jih podpirati, moramo poslušati tudi svoj um in srce. Da bi razumele svoj način odzivanja in odnosa do sveta, moramo prepoznavati svoja čustva.

Če smo v težkem obdobju, nam je lahko v veliko pomoč psiholog ali spremljevalec, ki nam bo pomagal prepoznati, kaj mislimo in čutimo.

Če poglobimo svoje duhovno življenje, nam bo to pomagalo, da se bomo prepoznale kot vredne ženske, ljubljene od Boga in drugih. Spoznavanje sebe nam da jasnost in pozitiven in upanja poln pogled na življenje.

3Veste, da vaša lepota ne prihaja od zunaj

Danes imajo socialna omrežja velik vpliv na osebno mnenje, saj se primerjamo z drugimi ženskami, ki so bolj urejene, imajo lepšo postavo ali so uspešnejše.

Ne smemo pozabiti, da ličila, kilogrami ali dosežki nikoli v celoti ne definirajo našega življenja. Lepe smo zaradi tistega, kar nosimo v srcu. Čeprav se tega premalo zavedamo, je to edina lepota, ki bo trajala večno.

To ne pomeni, da ne smemo skrbeti zase in za svojo nego. Nasprotno! Pomembno je, da se počutimo dobro, paziti pa moramo, da zunanja lepota ne postane pomembnejša od notranje.

4Lahko počnete, kar želite

Ženske smo močne in vztrajne. Borimo se za to, kar nam je pomembno, zato smo sposobne doseči želene cilje.

Kadar so naši nameni dobri, moramo biti ponosne na trud, ki smo ga vložile, tudi če rezultat ni popoln.

5Prepoznate darilo svoje ženstvenosti

Ena največjih napak v boju za pravice žensk je poskušati izbrisati njihovo ženskost. Ženske smo edinstvene, zato je naša največja vrednost ravno v naši drugačnosti in komplementarnosti z moškimi.

Ženske moramo podpirati moške, moški pa morajo podpirati nas. Tako bomo lahko gradili bolj človeški svet.

6Ste materinska ženska

Ali to pomeni, da mora biti vsaka ženska mati? Ne. Za žensko je imeti otroke ena najlepših oblik uresničitve, ni pa edina.

Vse ženske, samske ali poročene, laične ali posvečene, imamo dar sprejemanja in služenja drugim, zato pravimo, da smo materinske.

7Ljubite strastno in tega vam ni treba povedati

Ženske imamo dar, da se darujemo in živimo v skupnosti z drugimi. Resnična ljubezen pomeni predanost in žrtvovanje, ne da bi pričakovali nekaj v zameno.

Tudi če se kdaj počutimo izčrpane in nevidne, smo prepričane, da ljubezen, ki jo dajemo ni zaman.

Če želimo postati izjemne, se lahko obrnemo na Marijo, ki je najbolj izjemna ženska. Lahko nam da najdragocenejše lekcije ljubezni in ponižnosti, v čemer nihče ni bil boljši od nje, poudarja avtorica pri CatholicLink.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.