Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Se lahko ločite od svojega telefona? Preverite s tem kratkim testom

PRACA

Alliance Images | Shutterstock

Edifa - objavljeno 04/03/21

Če boste manj časa preživeli v telefonom v roki, boste odkrili številne prednosti tišine in postali bolj dostopni za ljudi okoli sebe

Oditi od doma brez mobilnega telefona je dandanes za mnoge skoraj tako dramatično kot zapustiti hišo brez ključev vhodnih vrat. Številni si brez te pametne naprave ne znajo več predstavljati življenja.

Kakšen pa je vaš odnos do telefona, ga lahko izklopite za nekaj ur ali ob koncu tedna kar za ves dan? Iskreni odgovori na vprašanja, ki se nahajajo v fotogaleriji, vam lahko pomagajo osvetliti odnos, ki ga gojite do telefona. Kaj pomenijo vaši odgovori, pa preberite v nadaljevanju članka.

Kaj povedo odgovori?

Če ste na večino vprašanj odgovorili z odgovorom a:

Brez mobilnega telefona si sploh ne znate več predstavljati svojega življenja. Zelo priporočljivo je, da ga začnete uporabljate bolj preudarno in na to področje vpeljete nekaj omejitev. Odlična spodbuda za postni čas!  

Če ste na večino vprašanj odgovorili z odgovorom b:

Do mobilnega telefona imate precej zmeren odnos. Vsekakor pa so možne izboljšave in je priporočljivo, da ga na vsake toliko za nekaj ur ali morda celo med vikendom izklopite in uživate brez njega.

Če ste na večino vprašanj odgovorili z odgovorom c:

Mobilni telefon uporabljate zadržano in mu ne posvečate več pozornosti, kot je potrebno. Ste prepričani, da ga sploh še imate?

Avtorica prispevka je Anna Ashkova.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.