Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Moč sestrske ljubezni, ki je osupnila svet

IMIONA DLA BLIŹNIACZEK

Shutterstock

Fotografija je simbolična.

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 17/02/21

Zgodba dvojčic Kyrie in Brielle Jackson iz Westminstra v Massachusettsu v ZDA dokazuje, da lahko moč ljubezni in prisrčen objem delata čudeže

Kyrie in Brielle Jackson sta se rodili 17. oktobra 1995, 12 tednov prezgodaj. Vsaka je tehtala le nekaj več kot kilogram.

V tistem času je bila običajna praksa, da so dvojčke po rojstvu dali v ločene inkubatorje, da bi zmanjšali tveganje za okužbo. Kyrie je napredovala in pridobivala na teži, njena sestrica pa je imela težave z dihanjem in srčnim utripom. Raven kisika v njenem organizmu je upadala, povečanje telesne teže je bilo zelo majhno, pojavile so se težave s srcem.


MILI

Preberite še:
Njeni dvojčici sta se rodili, ko je bila na robu smrti zaradi koronavirusa

12. novembra je bilo Briellino stanje kritično. Deklica je tako jokala, da se je začela dušiti. Njene roke in noge so postajale modrikasto sive. Le s težavo je dihala. Njen srčni utrip je nenehno naraščal. Starši so zgroženi ugotovili, da ne morejo veliko storiti in da lahko hčerka vsak trenutek umre.

Preprosto dejanje

Izkazalo se je, da težki časi zahtevajo težke odločitve. Za to se je odločila ena izmed sester, ki so delale v bolnišnici. Gayle Kasparian se je po tem, ko je izkoristila vsa mogoča sredstva, odločila, da bo poskusila povsem drugačen postopek, ki do tedaj v ZDA še ni bil tako dobro znan. “Rada bi poizkusila. Ne vem, kaj naj še storim,” je Gayle rekla zaskrbljenim staršem.

Z njunim dovoljenjem je sestra dvojčici položila v skupen inkubator. V nekem trenutku je Kyrie objela Brielle in deklica se je začela umirjati.

V samo nekaj minutah so se njeni vitalni znaki bistveno izboljšali. Na začudenje vseh je Kyrie objela sestrico. Srčni utrip se je normaliziral in malčica je vedno bolj mirno dihala. Zgodil se je čudež. Vsi so preplavila čustva. “Umirila se je. Zgodilo se je nemudoma, v trenutku,” je poročala Heidi Jackson, mama dvojčic.


ERIN CREDO TWINS

Preberite še:
Dvakratno dvojno presenečenje: po dvojčkih se je par razveselil še dvojčic

twins
Avril Morgan | Shutterstock

Brielle se je hitreje razvijala

Po tem se je Brielle veliko hitreje razvijala. Dva meseca po rojstvu so sestrici tik pred božičem odpustili iz bolnišnice. Pred odhodom je vsaka tehtala malo več kot pet kilogramov in obe sta se lepo razvijali. Tudi pet let po dogodku sta spali v isti postelji in se objemali. Skupaj sta preživljali veliko časa, se igrali in si bili blizu.

Objem življenja

Mnoge je sestrska ljubezen in zdravilna moč toplega, prisrčnega objema močno ganila. Fotografija Kyrie in Brielle se je med drugim pojavila v revijah Readers Digest in Life Magazine. Njun objem so poimenovali objem življenja.

Primer sestric je zdravniško osebje motiviral za nadaljnje raziskave o nedonošenčkih. Do danes v bolnišnici niso zabeležili nobene okužbe med dvojčki, ki so bili takoj po rojstvu nameščeni v isti inkubator.




Preberite še:
Dvojčici, ki sta družinsko življenje postavili na glavo

Ljubeč objem ni spremenil le življenja sester, temveč je bil odločilen tudi za vzpostavitev postopka za ravnanje z nedonošenčki in način njihove oskrbe v težkih trenutkih. Sestri ne čutita nobenih zdravstvenih posledic zaradi prezgodnjega rojstva.

Brielle je postala magistra prava na Univerzi Nevale Reno, kjer živi in dela. Specializirana je za kazensko pravo. Kyrie je prav tako magistrirala in se ukvarja z vprašanji, povezanimi s socialnim delom. Študij je končala na Univerzi Western New Mexico. Živi v Westminstru v Massachusettsu.

Dogodek, ki se je zgodil pred več kot 25 leti, ni spremenil le življenja sester. Njuna mama, Heidi Jackson, se nikoli ni zanimala za medicino. Po rojstvu dvojčic se je vpisala v program zdravstvene nege. Danes opravlja poklic, za katerega se je izučila.

Ljubezen lahko spremeni vse in omogoči, da se nekdo zaradi nje počuti čudovito. Zgodba Kyrie in Brielle je odličen primer tega.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto.




Preberite še:
Prva voditeljica skavtov na invalidskem vozičku: “Čeprav smo na štirih kolesih, nismo nič manj skavti”


WOMAN SITTING ON COUCH

Preberite še:
Zakaj nas brezdelje tako utrudi?


YOUNG COUPLE TALKING

Preberite še:
Kaj storiti, če nas nergači neprestano izkoriščajo za pritoževanje o svojih problemih

Tags:
rojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.