Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Čudovita molitev k Svetemu Duhu, ki bo poživila vaše utrujeno ali bolno telo

exhausted woman

eggeegg | Shutterstock

Aleteia Slovenija - objavljeno 14/02/21

Sveti Duh, sprehodi se po vsem mojem telesu in ga napolni z življenjem

V veroizpovedi molimo med drugim, da verujemo “v Svetega Duha, Gospoda, ki oživlja.” Pa res verujemo, da oživlja? Ozdravlja in krepi?

Molimo s trdno vero, da bo poživil tudi naše utrujeno, bolno, ostarelo ali izmučeno telo:

Pridi, Sveti Duh,nauči me ljubiti mene samega,kakor me ljubiš ti.Ti veš,da sem včasih obseden s svojim telesom,da se razžalostim,ko odkrijem sledove let na svoji koži,ko vidim, da moj zunanji videz brez prenehanja izgoreva,ko spoznam, da je moja lepota omejena in da mi nekateri deli mojega telesa niso všeč.Pridi, Sveti Duh, nauči me ljubiti telo,ki si ga ustvaril.Pomagaj mi skrbeti zanj z nežnotjo in pozornostjo,saj je delo tvoje ljubeče moči.Ne dopusti, da bi bil obseden z lepoto in zdravjem,naj zmorem ljubiti svoje telo takšno, kot je,naj spoznam,da ima svoje mesto v tem stvarstvu,ker je tvoja ustvarjenina.Sprehodi se po mojem telesu, Sveti Duh,ozdravi ga, prenovi ga, pomiri ga.Pozdravi vse bolezni,ki so nastale zaradi pomanjkanja ljubezni,ker sem od telesa preveč zahteval,ker sem slabo skrbel zanj,ker sem ga napolnil z napetostmi,ker mu je škodovalo obilno trpljenje.Pridi, Sveti Duh, sprehodi se po vsem mojem telesuin ga napolni z življenjem.Amen.

Vir: 5 minut s Svetim Duhom
Preberite še:
Preprosta in iskrena molitev za izčrpane mame
Preberite še:
Sprejeti utrujenost ni znamenje šibkosti, ampak je dejanje vere


THOUGHT

Preberite še:
Zakaj ne moremo biti in nam ni treba, da smo vsemogočni

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.