Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako krmariti burna razmerja, kot je to uspelu temu svetemu paru

SZCZĘŚLIWA PARA

G-Stock Studio | Shutterstock

Cecilia Pigg - objavljeno 28/01/21

Kot mlad par sta imela Chiara Corbella Petrillo in njen mož Enrico zelo buren odnos, njun zakon pa je bil srečen in uspešen

Božja služabnica Chiara Corbella Petrillo je imela buren odnos z Enricom, fantom, ki je pozneje postal njen mož. Preden sta se zaročila in nato poročila, sta se v času skupne hoje večkrat razšla. Ko pa sta bila poročena, je bil njun zakon srečen in uspešen.




Preberite še:
Mlada mamica izgubila bitko z rakom. To je njena zgodba.

Ljudje ki so ju poznali, pravijo, da sta bila kot zakonca izvrstna družba. Njuna zgodba prinaša žarek upanja vsem tistim, ki so se kdaj koli znašli v podobnem položaju. Pogosto se zdi nemogoče, da bi vedeli, kaj storiti, ko se znajdemo v odnosu, ki preživlja burna obdobja. Morda se bomo vprašali: kdaj vemo, ali naj razmerje za vedno prekinemo ali naj se z osebo znova spravimo? In če smo se razšli več kot enkrat, ali še obstaja upanje, da bo naš odnos oz. zakon dolgoročno lahko srečen in uspešen?

Če se sprašujete, kako krmariti burno razmerje, ki ga pogosto prekinjate, premislite o uporabi metode, ki je bila uspešna za Enrica in Chiaro.


WDZIĘCZNOŚĆ

Preberite še:
7 načel Karla in Cite za srečen zakon

CHIARA CORBELLA
Chiara in Enrico

Pomoč duhovnega spremljevalca

Prvič, Chiara in Enrico sta poiskala duhovnega spremljevalca in ga prosila za pomoč pri njunem odnosu. Obrnila sta se na istega duhovnika, vendar vsak zase, potem ko sta opravila tečaj o življenjski poklicanosti. Duhovnikovo spremljanje je bilo zanju zelo pomembno, saj jima je pomagalo urediti vse zgode in nezgode, ki sta jih doživljala kot fant in dekle. Duhovnik je oba temeljito spoznal, njegova jasnost in uvid (zakoreninjena v Jezusu) pa sta Chiari in Enricu pomagala, da sta z zaupanjem nadaljevala skupno pot.

Pogovor in odpuščanje

Drugič, nista se v polnosti predala drug drugemu, dokler nista drug drugemu odpustila. Kot par sta doživela dva zelo pomembna trenutka sprave in ozdravljenja. Eden je bil pogovor, v katerem je Enrico Chiari pripovedoval o svojem razočaranju, da njun odnos nikakor ne more napredovati. V tem pogovoru se je Chiara uspela povsem odpreti in je postala bolj ranljiva kot kdaj koli prej, to pa jima je pripomoglo k odločitvi, da bosta drug drugega videla v jasnejši luči.

Pozneje sta se odločila, da bosta svojemu odnosu dala še zadnjo priložnost in sta se odpravila na desetdnevni pohod do Frančiškove Porcijunkule, cerkvice sv. Marije Angelske v Assisiju. Na tem pohodu sta si odpustila vse zamere in rane, ki sta jih drug drugemu povzročila v njunem odnosu. Oba sta gojila nekaj zamer in bila malce zagrenjenja drug do drugega, kar sta morala preseči in odpraviti. Ob koncu pohoda sta se odločila za poroko.


Ločila

Preberite še:
Ločila sta se, potem pa je prišlo vprašanje: “Bi poskusila še enkrat?”

Zaupanje

Končno, da bi lahko napredovala v zaroki in zakonu, sta se morala tako Enrico kot Chiara soočiti z vsemi ovirami, ki so ju pri tem zadrževale. Enricu se je zdelo, da bo ljubezen do Chiare zanj prezahtevna. Ni se želel ukvarjati z vsemi odpovedmi, ki bi jih zahteval odnos s tem dekletom. In nazadnje je moral priznati, da je podzavestno krivil Chiaro za vse stvari, ki so šle narobe v njegovem življenju.

Chiara pa po drugi strani ni zmogla biti tako ranljiva, kot bi morala biti, da bi bil njun odnos lahko uspešen. Spoznala je tudi, da se ne sme preveč oklepati Enrica ali njunega odnosa in da se mora naučiti zaupanja v Boga, ki bo poskrbel, da bo njun odnos uspešen, če je to zanju primerno.

Priprošnjica Chiara

Njuna zaroka in zakon sta bila zelo mirna v primerjavi z zmešnjavo in skrbmi obdobja njune skupne hoje. Poleg tega, da prosite Chiaro, naj posreduje za vaš odnos, poskusite slediti njenemu zgledu, ko morate kar koli urediti. Prosite za pomoč.

Pogovor z duhovnikom ali svetovalcem o tem, kaj se dogaja v vašem partnerskem odnosu, je morda stvar, ki jo resnično potrebujete. Prepoznajte potrebo po odpuščanju svojemu fantu ali dekletu. In ne bojte se soočenja z velikimi težavami v vajinem odnosu. Morda vam bo to vzelo nekaj časa in premisleka o lastnem početju, da boste ugotovili, kaj vas ovira, toda če lahko določite svojo težavo in jo obvladate, se bodo stvari lahko kmalu povsem razjasnile.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


web 3 ciril komotar

Preberite še:
“Ljubezen je kot glina na vretenu, ves čas jo moraš oblikovati, da se ne sfiži”




Preberite še:
Kako je uspešna podjetnica in direktorica v Deloittu pustila vse in odšla v samostan


YOUNG WOMAN,

Preberite še:
12 misli iz Mladega princa, ki so lahko naš življenjski smerokaz

Tags:
zakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.