Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Ne zamudite prav posebnega maratona na daljavo

BIBLE READING

Barbara Oprčkal - objavljeno 18/01/21

Teden, ko se bo vse vrtelo okoli Svetega pisma

Zakaj brati Sveto pismo? Kako se sploh lotiti branja? Morda boste prav v naslednjih dneh našli odgovor na ti dve vprašanji. Tudi letos se boste namreč lahko pridružili Svetopisemskemu maratonu, ki bo potekal od 23. do 29. januarja, v nedeljo, 24. januarja, pa bomo obhajali nedeljo Božje besede. Organizatorji obeh dogodkov so pripravili pester program, kjer boste gotovo našli kaj zase. Dogajanje pa se, kot smo verjetno zdaj že vajeni, seli na splet.

Maraton na daljavo

Beseda “maraton” nakazuje, da gre za vztrajanje, saj ob Božji besedi bedimo en teden, podnevi in ponoči.

“Vztrajajte v molitvi, bedite v njej in se zahvaljujte.” (Kol 4,2)

Svetopisemski maraton so prvič pripravili že leta 2007. Nato se je iz leta v leto širil in tako se vsako leto ob branju Svetega pisma zvrsti več sto bralcev. Branje bo letos potekalo prek spleta, zato je morda lahko to še dodatna priložnost, da se pridružite, saj boste lahko Sveto pismo brali v udobju svojega doma. Vse podrobnosti v zvezi s prijavo lahko preberete na tej povezavi.


SVETOPISEMSKA DRUZBA SLOVENIJE

Preberite še:
“Sveto pismo je bilo zame mrtva beseda. Toda ko sem bil v veliki stiski, sem ga odprl …”

Poleg osrednjega branja pa Svetopisemski maraton ponuja tudi pester vzporedni program. Ob večerih boste lahko prek spleta sodelovali in prisluhnili zanimivim gostom. Med njimi bosta tudi zaporniški duhovnik Robert Friškovec in pater Branko Cestnik. Celoten program lahko preberete tukaj.

Tudi letos pa se lahko odločite za organizacijo mini maratona. Vsa gradiva so dostopa na spletni strani, kar je odlična priložnost, da maraton organizirate doma, v družinskem krogu ali pa v domu za ostarele, v bolnišnici, v župniji …


COVID

Preberite še:
4 svetopisemski nasveti za premagovanje bolečine ob izgubi ljubljene osebe

Prav posebna nedelja

Svetopisemski maraton pa vsako leto poteka v času, ko obeležujemo tudi nedeljo Božje besede oz. nedeljo Svetega pisma. Ta bo letos 24. januarja. Njeno osrednje geslo pa se glasi Tedaj so se jima odprle oči (Lk 24,31a).

“Nedelja Božje besede je najprej praznik hvaležnosti za neizmerni dar Besede, po kateri želi Bog vstopiti v odnos z vsakim človekom. To je dan, ki povezuje vse ljudi, ki so Bogu hvaležni za njegove besede, ki so nam izročene po Svetem pismu,” so zapisali pri Slovenskem bibličnem gibanju, ki je med drugim pripravilo različne kateheze, bogoslužja, molitve in premišljevanja s Svetim pismom, ki so dostopne na njihovi spletni strani.

Več o nedelji Božje besede pa tudi v spodnjem videu, ki ga je pripravil Gregor Čušin.


BIBLE

Preberite še:
Kako smo z otroki začeli brati Sveto pismo


WOMAN, BOOK, PARK

Preberite še:
5 razlogov, zakaj bi morali začeti brati duhovno literaturo


READING BIBLE

Preberite še:
Kaj za leto 2021 napoveduje Sveto pismo?

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.