Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako si na portalu za zmenkarije ustvariti dober profil

WOMAN,ONLINE,DATING

Shutterstock

Anja Rajter - objavljeno 07/01/21

Ko sem v teh dneh končno zbrala pogum, da se prijavim (v smislu: če me tam ni, me niti nihče ne more najti), sem bila v veliki dilemi. Katere podatke naj dam, kakšno fotko naj naredim in končno, kaj naj sploh napišem o sebi, da bom zanimiva

Ko kupujemo avto, na spletnih straneh najprej opazimo fotografijo, model in ceno. Nekako tako je tudi pri spletnem iskanju partnerja. Najprej opazimo fotografijo in osnoven opis. Če nam nista zanimiva, ne bomo na profil niti kliknili. Pa se za njim lahko skriva čudovita oseba, ki bi nam polepšala življenje.

S svojim profilom želimo pritegniti pozitivno pozornost (kot pri prodaji vozila), saj iščemo najboljšega partnerja zase.

Če ste mi količkaj podobni, ste do tega trenutka najbrž že petkrat začeli izpolnjevati svoj profil. In ste prav vse izbrisali. Najraje bi obupali in še boljše bi bilo, da se vam s tem sploh ne bi bilo treba ukvarjati. Verjetno se vsi se v trenutku pisanja o sebi počutimo enako bedno. In nikomur ni čisto jasno, kako se lotiti.


WOMAN,ONLINE,DATING

Preberite še:
3 nasveti za uspešne spletne zmenkarije

Fotografije

Profilna fotografija je daleč najbolj pomembna, saj jo najprej opazimo. Če je zanimiva, bomo zagotovo prebrali še vsaj osnovne informacije o osebi.

Na fotkah bodimo urejeni in dobro razpoloženi ter sami. Za profilko je najbolje, da smo brez sončnih očal in pokrivala.

Ženske pri nasmehu pokažimo zobe (tako pravijo strokovnjaki), ne glejmo v objektiv in spnimo lase. Pri moških je ravno obratno: glejte v kamero in se nasmehnite z zaprtimi usti.

Poleg profilne fotografije dodajmo še

  • eno z dopusta ali s planinarjenja
  • eno, na kateri se vidi vaša postava ter
  • eno zabavno ali s prostočasnih dejavnosti.
katstik profil.jpg

Naj se že pri prvem vtisu vidi, da ste aktivna oseba (če ste). Fotografije v kopalkah (čeprav imate sanjsko postavo) naj ostanejo za poznejše spoznavanje. Preveč gole kože lahko pusti napačno predstavo.


COUPLE

Preberite še:
Flirtanje ali zmenkarije? Štirje načini iskanja prave ljubezni

Moje profilno ime

Če izberemo zanimivega, nenavadnega ali humornega, bomo zagotovo pritegnili pozornost. Lahko si izposodimo filmske ali književne osebe, vsekakor pa ne priporočamo vulgarnih in slengovskih izrazov.

Predstavitveni okvirček

To so pri avtomobilu podatki o modelu in letniku, ceni, prevoženih kilometrih in motorju. Nekaj podobnega je tudi pri nas. Najpomembnejši opis se skriva v predstavitvenih vrsticah. In ja, to je zelo težko delo.

Tudi ljudje, ki se preživljajo s pisanjem, imajo težave pisati o sebi. Torej ni nič čudnega, če se nam zdi, da nam ne gre. Prosimo prijatelje za pomoč. Vprašajmo jih, kaj menijo, da bi morali mi dodati na svoj zmenkarski profil. Ker nas poznajo, dobro vedo, v čem smo res dobri.


rbt

Preberite še:
“Ne potrebujem dragih stvari, le občutek za lepo in obvezen nasmeh na obrazu”

Še nekaj konkretnih nasvetov:

Med pisanjem bodimo nasmejani. Tako nam bodo na misel prihajale samo prijetne besede.

Če postavimo vprašanje, bo oseba, ki ji bomo padli v oči, lažje začela zasebno sporočilo.

Priporočljive so fraze, kot so: zanimivo mi je …, srčni utrip mi poskoči ob …, najraje se zapodim v …, blestim v …, zanima me …, ponosen sem na … Skušajmo pa se izogniti besedam, kot so preprost, navaden, miren, tih, dober, poroka in otroci. Tak opis nas na žalost privlači samo, ko kupujemo pralni stroj.

Tudi sami najbrž ne iščemo osebe, ki se opiše z običajnimi besedami, ampak si želimo nekoga, ki je samozavesten, se znajde v nepredvidenih situacijah in ima vsaj nekaj podobnih interesov kot mi. Zato dodajmo, kaj radi počnemo. Tako moškim kot ženskam so všeč aktivnosti v naravi ter določen žanr filmov ali glasbe.


KISS

Preberite še:
10 napotkov, kako od zmenkov do trdnega zakona

Iskrenost

Si predstavljate, da se za zmenek dogovorite z mlajšo živahno osebo, na srečanje pride pa starejša z mastnimi lasmi? Torej: iskrenost je pomembna. Vse tisto, kar objavite na svojem profilu, naj bo resnica. Brez skrbi lahko kaj zamolčite. A vse tisto, kar piše, naj bo res.

Molitev

Si želimo vernega partnerja? Potem molimo zanj. Prosimo Boga, naj ga prihrani za nas. Da se bova našla in prepoznala. Molimo tudi za to, da bomo ustvarili tak profil, ki mu bo zanimiv. Prišepnimo svojemu angelu varuhu, naj se dogovori z njegovim angelom: “Varuj ga in vodi ga … do mene.”

Naj Oče, ki je želje po intimnem odnosu položil v vaše srce, uresniči vaše hrepenenje po partnerstvu.


GIRL PRAYING

Preberite še:
Molitev k svetemu Antonu, da bi našli življenjskega sopotnika




Preberite še:
40, 50, 60 let poroke … pari razkrivajo skrivnost dolgega in srečnega zakona


JOSEPH

Preberite še:
Samski? Prosite sv. Jožefa, da bi našli življenjskega sopotnika

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.