Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Slepi oče je s posebno metodo lahko “videl” ultrazvok svojega otroka

EMBROIDERED ULTRASOUND

Charles and Elin | Youtube

Annalisa Teggi - objavljeno 30/12/20

Izvezen ultrazvok

Nathan Edge je pred kratkim postal oče. Star je 26 let in je doma v angleškem mestu Mansfield. Od sedmega leta je popolnoma slep in ko se je njegova partnerica v 12. tednu nosečnosti odpravila na ultrazvok, mu je bilo zelo hudo, ker ni mogel videti prve slike svojega sina. A takrat ga je z omiselno gesto presenetila družinska prijateljica!


KUROKI HUSBAND AND WIFE

Preberite še:
Da bi slepa žena lahko vohala cvetlice, je mož z njimi zasadil celo polje

Videti z rokami

Udeležba na prvem ultrazvoku je vznemirljiv trenutek, ko starši prvič zagledajo svojega otroka. daje obraz nekomu, ki biva v trebuhu, njegovo prisotnost do takrat pa nakazujeta le dve črtici na testu nosečnosti.

Vsa Nathanova družina je bila vesela ob pogledu na otroka, ko se je Emma vrnila iz zdravniške ordinacije. Vsi so lahko občudovali sliko z ultrazvoka, razen Nathana, ki se je počutil izključenega iz tega pomembnega trenutka. A prijatelji opazijo, kdaj je nekdo v stiski. Prijateljica Deb je tako tudi slepemu očetu pričarala prvi pogled na otroka.


ROD AND STEPH WEDDING

Preberite še:
Fotograf, ki je slepi nevesti pomagal, da je “videla” svoje poročne fotografije

Nathan je na Twitterju delil neverjetno veselje, ki ga je občutil, ko je od družinske prijateljice Deb Fisher prejel darilo: ultrazvočno fotografijo, ki jo je posnela Nathanova partnerica Emma, je preoblikovala v vezenino. Nathan je tako prek svojega dotika lahko “videl” svojega otroka.

https://twitter.com/NathanEdge94/status/1337139804140552192/photo/1

“Poskušal sem si predstavljati svojega otroka prek opisov drugih,” je dejal bodoči očka, “zdaj pa si lahko ustvarim pravo podobo svojega otroka. To je izjemno. Ogromno časa bi lahko preživel ob tipanju tega posebnega ultrazvoka.”

Ganljiva ideja, ki je slepemu Nathanu omogočila, da se je dotaknil podobe svojega sina. Opominja nas tudi, da smo resnično Božja vezenina: “Moje kosti niso bile skrite pred tabo, ko sem bil narejen na skrivnem, stkan v globočinah zemlje.”


MONA MONAHAN AND DES MONAHAN ‏

Preberite še:
Ljubezen brez omejitev: pri 84 letih se je naučil ličiti svojo skoraj slepo ženo

Vse več tistih, ki se ukvarjajo z vezenjem

Ob tej zgodbi je hiter pregled svetovnega spleta pokazal, da je v tujini in zlasti v ZDA veliko mater in drugih navdušencev, ki se posvečajo dejavnosti vezenja ultrazvočnih fotografij. Nekateri to naredijo zase, drugi izdelek naredijo po naročilu. Na Youtubu je dostopnih kar nekaj videov z napotki, zato imajo tisti, ki se želijo preizkusiti v tej ročni spretnosti, precejšno podporo v konkretnih navodilih.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič. 




Preberite še:
Njene ročice so bile kot nohti staršev, danes pa je zdrava petletnica




Preberite še:
12 najboljših vzgojnih receptov naših sogovornikov v letu 2020




Preberite še:
Kako čudovito počastiti dete Jezusa v jaslih

Tags:
rojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.