Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ti otroci so tudi z dejanjem pokazali, kaj je v življenju najbolj pomembno

MUM, HUG, CHILD

Leszek Glasner | Shutterstock

Urška Kolenc - objavljeno 24/12/20

Prestali so izziv, ki ga ne bodo pozabili, hkrati pa dajejo opomnik vsem nam

Tudi če se ne želimo predati potrošniški mrzlici, nam razmišljanje o tem, česa vsega nimamo in kaj bi še lahko kupili, da bi bili bolj srečni, pogosto zamegli razum. Za to so tu otroci, da nam pojasnijo, kaj je v življenju resnično pomembno.

Odrasla oseba v videu, ki si ga lahko ogledate spodaj, je otroke iz družin z nizkimi dohodki postavila pred težko odločitev. Potem ko so ji zaupali, katero od materialnih stvari si najbolj želijo zase in za svojo mamo oz. očeta, so jih čez nekaj časa zopet povabili na pogovor. Vsak od otrok je videl dve darili – tisto, ki si ga je zaželel zase in drugo, ki ga je želel podariti svojim staršem. S tem se je njihov boj šele začel, saj so se med dvema možnostma lahko odločili le za eno.


CHRISTMAS

Preberite še:
Ko obdarovanje otrok postane nočna mora

In kaj so izbrali?

Kot je razvidno na njihovih obrazih, je bila odločitev vse prej kot preprosta. A vsi otroci po vrsti so izbrali darila, s katerimi bi narisali nasmeh na obraz svojih staršev, ki jim nudijo dom in skrbijo zanje. “Legokocke niso pomembne. Pomembna je družina, ne igrače,” je dejal eden od dečkov. Druga deklica pa: “Vsako leto dobim darila, mama pa nikoli ne dobi nič.”

Otroci so na koncu domov odšli tako z darilom zase kot z darilom za mamo oz. očeta, nam pa ob tem predajajo pomembno sporočilo: ni pomembno, koliko materialnih stvari imamo, temveč da smo obdani z družino, v kateri se osrečujemo in podpiramo drug drugega. In še: nikoli ne smemo pozabiti na še tako majhna dobra dela, ki jih je nekdo storil za nas.


MATKA I CÓRKA

Preberite še:
Mama, hvala ti za to največje darilo, ki si nam ga lahko dala


WEB 3 GASPER ZEVNIK

Preberite še:
Nagrada ni največ. “Največ je, kot te otroci objamejo, jokajo, vidiš, da so srečni”




Preberite še:
“Hvaležna sem, ker mi otroci nastavljajo ogledalo, kjer moj odsev ni zmeraj dober”


FAMILY HOME

Preberite še:
Ali svoje otroke primerjate med seboj? Znebite se te navade!

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.