Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

To so najpogosteje prebirani svetopisemski odlomki v letu 2020

BOOKS

Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 16/12/20

Leta 2020 je na tisoče ljudi poiskalo odlomek iz knjige preroka Izaija: "Ne boj se, saj sem s teboj"

Sredi stisk in preizkušenj se mnogi ljudje zatekajo k Svetemu pismu, kjer iščejo upanje, smisel in tolažbo. Letošnje leto je bilo precej razburkano zaradi epidemije koronavirusne bolezni in ves svet se je znašel v popolni zmedi.

Zato ne preseneča, da so se mnogi ljudje v letu 2020 zatekli k Svetemu pismu, da bi poskusili razumeti, kako naj se odzovejo na to nepričakovano krizo.


woman pray internet

Preberite še:
Izsledki raziskave: ljudje med pandemijo bolj kot kdaj koli prej iščejo molitev

Opazno povečanje

Po navedbah spletnega portala ChristianityToday “se je iskanje svetopisemskih odlomkov s pomočjo priljubljene aplikacije YouVersion Bible v letu 2020 povečalo kar za 80 odstotkov; po vsem svetu so jih našteli skoraj 600 milijonov. Najbolj iskan je bil odlomek iz knjige preroka Izaije, ki ga je s pomočjo aplikacije poiskalo, prebralo in označilo največ ljudi.”

Ne boj se, saj sem s teboj, nikar se plaho ne oziraj, saj sem jaz tvoj Bog. Okrepil te bom in ti pomagal, podpiral te bom z desnico svoje pravičnosti. (Iz 41,10)

Mnogi se s težavo soočajo s strahom in tesnobo, ko se epidemija koronavirusne bolezni še naprej z neverjetno hitrostjo širi po svetu.


HOPE

Preberite še:
Svetopisemski citati, ki vas bodo navdali z upanjem in optimizmom

Podobne izsledke ugotavljajo tudi pri BibleGateway, eni najbolj priljubljenih spletnih strani za iskanje in preučevanje svetopisemskih odlomkov.

“Kritični dogodki leta 2020 sovpadajo s skrajnimi konicami iskanj po Svetem pismu s pomočjo gesel ali ključnih besed na spletni strani Bible Gateway – najpogosteje obiskani spletni strani s krščansko vsebino na svetu – v letu 2019, razvrstimo pa jih lahko v štiri osrednje teme: družba, epidemija, politika in konec časov.”

Na spletni strani BibleGateway so obiskovalci najpogosteje prebirali odlomka iz knjige preroka Jeremije.

Glej, pospešim mu okrevanje in ozdravljenje, ozdravim jih in jim odkrijem obilje miru in varnosti. (Jer 33,6) Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje. (Jer 29,11)

Pri brskanju po Svetem pismu je bila v letošnjem letu zelo priljubljena ključna beseda tudi upanje.

Povsem jasno je, da si ljudje sredi negotovosti želijo upanja in vedo, da je Bog na naši strani, da pomirja naše strahove in tesnobo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


Woman, Angry, Work, Office

Preberite še:
Namesto da svojim bližnjim kažete, kako brezupni so, raje iščite dobro


NIEBO

Preberite še:
Ta opis nebes nas spominja, kdo nas tam pričakuje


TEEN

Preberite še:
Najpogostejše strategije staršev, ki so jim najstniki skrenili s poti

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.