Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Neverjetna ljubezenska zgodba, ki se je začela s sporočilom napačni osebi

CARLY AND SEAN COUPLE

ZAJEM ZASLONA | FACEBOOK

Urška Kolenc - objavljeno 08/12/20

Le eno sporočilo na napačno telefonsko številko je bilo potrebno, da je po očetovi smrti v njeno življenje spet posvetil žarek upanja

Najlepši trenutki se zgodijo takrat, ko jih najmanj pričakujemo. O tem govori tudi neverjetna zgodba Kanadčanke Carly Lynn, ki jo je z bralci delila na Facebook profilu Humans of New York.

Podobno kot druga dekleta si je tudi Carly želela, da bi nekoč na svoji poroki zaplesala z očetom. A njen oče je hudo zbolel, ona pa v tistem času ni imela resnega fanta. Poroke torej ni bilo na obzorju, zato sta oče in hči svoj ples odplesala na poroki enega od družinskih članov. Oče je za ta nepozaben trenutek izbral pesem s pomenljivim naslovom If I Didn’t Have You (Če te ne bi imel).


MICHELLE KAVANAUGH FATHER DAUGHTER DANCE

Preberite še:
Ganljivo: Nevesta je na poroki predvajala posnetek plesa z umrlim očetom

Potovanje in zelena obleka

Kmalu po tem je oče umrl. Carly si je skupaj s kopijo očetovega prstnega odtisa na ogrlico dala vgravirati najljubši del besedila iz izbrane pesmi in tako očeta simbolno vedno nosila s seboj.

Oče je bil hkrati tudi njen najboljši prijatelj in po njegovi smrti se mesece ni bila zmožna premakniti iz postelje. Čeprav so ji njeni bližnji zagotavljali, da se bo bolečina sčasoma zmanjšala, se je počutila popolnoma izgubljeno.

Da bi zopet našla samo sebe, se je odločila, da se odpravi na potovanje. Poleg Irske, Norveške in Jamajke je pred dvema letoma obiskala prijatelja, ki je poučeval v Kambodži. Takrat je v neki majhni trgovinici odkrila zeleno obleko, ki se ji je zdela popolna za eno od porok, na katero je bila v kratkem povabljena.

Ker pri sebi ni imela gotovine, je obleko fotografirala in jo ob povratku v Kanado poslala prijatelju s prošnjo, da ji jo kupi. A Carly je sporočilo poslala na napačno številko in prebral ga je Sean iz Škotske, ki je v tistem času delal v Kanadi.


FATHER Goyo Hidalgo

Preberite še:
Kaj se zgodi, ko duhovnik pokliče na napačno številko?

Kot v pravljici

Lahko bi ostalo le pri smešni prigodi, a sodelavke so Carly spodbujale, da z neznancem nadaljuje dopisovanje. Ugotovila sta, da ju povezuje kar nekaj stvari, zato sta se dogovorila za srečanje. “Upala sem, da je on tisti pravi. Vse življenje so mi zagotavljali, da bo preprosto, ko bom spoznala pravega. In kaj je lahko bolj preprosto kot napačna številka? Takoj sva se ujela. Po kavi sva se sprehodila in skupaj preživela tri ure,” njuno prvo srečanje opisuje Carly.

V naslednjih je sledilo še več zmenkov. Carly je Seana predstavila prijateljem in družini in vsi so bili presenečeni nad tem, kako zelo je Sean podoben njenemu očetu.

Po dveh letih skupne hoje sta se poročila. Ženin je bil oblečen v kilt, tradicionalno škotsko oblačilo, Carly pa je nosila zeleno obleko, skupaj z ogrlico z očetovim prstnim odtisom, na hrbtni strani pa je bil tokrat napis Ta ljubezen je darilo.


NATAŠA RIJAVEC KLOBUČAR

Preberite še:
“Nihče se ne poroči z namenom, da bi malo poskusil in se ločil, če ne bo šlo”


IMMACULATE HEART

Preberite še:
Marija je dobro vedela, kako je, ko nič ne gre po načrtih


SONJA IN DUŠAN HORVAT

Preberite še:
Ko je Božja ljubezen močnejša od zakonske odtujenosti in vseh diagnoz

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.