Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

To dekle predstavlja svetnike kot Disneyjeve junake

Fabiola Garza

Courtesy of Fabiola Garza

Marzena Devoud - objavljeno 14/11/20

Na Instagramu mlada katoliška generacija živi svojo vero brez filtrov. Med njimi je tudi Fabiola Garza, vrhunska ameriška ilustratorka pri Disneyju, ki svojo ljubezen do Kristusa z nami deli prek svojih risb

Ste kdaj pomislili, da bi občudovali risane junake in svetnike v moderni ljudski preobleki s svojega pametnega telefona? Za temi risbami se skriva mlada ameriška ilustratorka, ki dela za Disney. Fabiolo Garza, prisrčno rjavolasko iskrivih oči in zelo nalezljivega nasmeha, od nekdaj navdušuje slikovno pripovedovanje. Zato išče poti, preko katerih bi lahko z jasnostjo in globino posredovala čustva teh junakov.

Poleg svojega dela za enega svetovno najbolj priznanih podjetij za risarsko produkcijo Fabiola svoj čas in talent namenja ustvarjanju verskih risb, ki jih deli na svojem profilu na Instagramu.

Mlado dekle s Floride je tudi avtorica slikanice Zgodba sv. Janeza Pavla II, deček, ki je postal papež.


KUBUŚ PUCHATEK

Preberite še:
10 najlepših citatov medvedka Puja

Vero delite na družbenih omrežjih brez vsakršnih filtrov. Kako ste se odločili za to?
Moja vera je bistvo tega, kar sem, zato se kaže naravno prek vsega, kar ustvarim. Ne morem si kaj, da ne bi z drugimi delila tega, kar imam rada! Jezus nam je pokazal, kaj pomeni ljubiti brez bojazni. Čutim, da je mene poklical k temu, da bi ljubezen širila prek tistih talentov, ki mi jih je dal. Z drugimi mladimi želim deliti svoje življenje, tudi v verskem smislu.

View this post on Instagram

A post shared by Fabiola Garza (@catholiccolors)

Kaj točno jim želite sporočiti?
Da jih nikoli ne sme biti sram tega, kar v resnici so, in da je življenje s Kristusom, tako v srečnih kot v težavnih obdobjih, zelo veliko veselje!




Preberite še:
“Prvič v zgodovini lahko vidimo svetnika, oblečenega v jeans in superge”

Rišete Disneyjeve like. Kako dosežete, da se le prek nekaj zarisanih črt zrcali njihova duša?
Tisti, ki rišejo junake, so po naravi igralci ali pa vsaj morali bi biti! Skušam se vživeti v kožo teh likov, izvajati točno določene gibe, kot si predstavljam, da bi se sami gibali. Imam ogledalo, pred katerim preizkušam vse vrste mimik in izrazov, in nato se slikam. Šele takrat, ko vzamem v roke svinčnik ali pa se lotim risanja na zaslonu, lahko liku vdihnem življenje.

A ne gre samo za risanje gibov določenega lika, treba je znati prek risbe izraziti njihova čustva. Včasih še sebe presenetim, ko sama kažem isti izraz kot lik, ki ga rišem. Moji prijatelji takrat pravijo: “Videti si tako žalostna!” ali “Res si videti jezna!” Ne uspem se izogniti temu, da ne bi čutila isto kot lik, ki sem ga ravnokar narisala.

Pred nekaj leti, še preden ste začeli delati za Disney, ste bili nekaj časa brezposelni. Takrat ste v svojem blogu pisali, da kljub tej preizkušnji še vedno popolnoma zaupate v Boga.
Vedno se zvesto držim Gospoda, predvsem v času stisk. Ko smo na dnu, nam ne ostane nič drugega kot On, ni tako? Moja mama je globoko verna. Takrat sva se odločili, da bova molili devetdnevnico k sv. Jožefu, da mi pomaga najti zaposlitev. In uganite, kdo me je klical zadnji dan devetdnevnice … Disney!


JOSEPH

Preberite še:
Samski? Prosite sv. Jožefa, da bi našli življenjskega sopotnika

Pogosto v svojih risbah upodabljate svetnike: svetega Jožefa, sveto Terezo Deteta Jezusa, svetega Maksimilijana Kolbeja, mater Terezijo … Kaj vam pomenijo svetniki?
Navdihujejo me. Njihova sproščenost Gospodu in ljubezen do Njega me navdušuje in upam, da bom nekoč lahko živela kot oni. Svetnike imam hkrati za prijatelje in mentorje. Rada se zatekam k njim.

Zakaj jim slediti?
Čutim močno povezanost z njimi. Zakaj? Morda zato, ker so šli skozi podobne težave kot jaz … Vem, da bdijo in skrbijo zame, ko sem šibka, pa tudi takrat, ko sem močna.


CIEKAWE ZDJĘCIA JANA PAWŁA II

Preberite še:
Sveti Janez Pavel II., kot ga še niste videli

Napisali in ilustrirali ste knjigo za otroke o Janezu Pavlu II. Zakaj vam je Janez Pavel II. tako pomemben?
Janez Pavel II. me zna dodobra raznežiti. Nikoli nisem imela priložnosti, da bi ga srečala v živo, ampak tudi prek njegovih posnetkov čutim, kako izžareva svojo svetost. Dotakne se me predvsem njegov mladosten duh, morda zato, ker sem ga odkrila ravno v svojih srednješolskih letih. Kako je lahko mož, ki je toliko pretrpel, našel srečo v svojem Rešitelju, obenem pa ohranil nežnost in drznost? Naravnost neverjetno!

Poleg tega pa je bil še umetnik! Glede na to, da je bil tudi igralec in pesnik, lahko rečem, da si deliva zanimanja. Njegova zgodba me je tako osebno navdihnila, da sem jo želela deliti z otroki. Pogosto dobro poznamo zadnja leta življenj svetnikov, ne pa toliko vsega prehojenega na njihovi poti do svetosti. A so tudi oni bili nekoč otroci, tudi oni so marsikaj prebrodili, nobeno obdobje življenja jim ni tuje.

Želela bi si, da bi bili današnji otroci povezani s svetniki na globlji in bolj vsakdanji način, tako da se sami najdejo v njihovih otroških doživetjih.


CARTOON ABOUT CANCER

Preberite še:
Resnična zgodba deklice Nine v ganljivi risanki


Jacques Fesch

Preberite še:
Svetniki, ki so bili kriminalci ali obsojenci, a so kljub temu našli Jezusa


DISNEY PRINCESSES

Preberite še:
Je obleke Disneyjevih princes navdihnila Marija?

Tags:
svetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.