Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Manekenka, ki je modno brv zamenjala za posvečeno življenje

WEB3-ESMERALDA.png

Supplied - Esmeralda Gutierrez

Urška Kolenc - objavljeno 09/10/20

Postala je lepotna kraljica v domačem kraju, nato pa se je odločila za posvečeno življenje

23-letna Esmeralda Solís Gonzáles je Mehičanka, ki so jo leta 2016 okronali za lepotno kraljico v njenem domačem kraju. Rodila se je v verni družini in zaključila študij nutricionistike. Njeno zgodbo je predstavil portal CNA.

Čeprav je imela na voljo vse materialno, kar je želela, pravi, da se nič ne more primerjati s srečo, ki ji jo je v srce položil Bog. Pred tremi leti je tako vstopila v skupnost sester klaris misijonark Presvetega Zakramenta v mestu Morelos.


SNEŽNA POLJANŠEK

Preberite še:
Hrepenela je po možu, Bog pa ji je pripravil drugačno pot – posvečeno življenje

Poklicanost kot majhen trn

S skupnostjo se je prvič srečala pri 14 letih, ko se je udeleževala programov, ki so jih pripravljale sestre. Red sester klaris misijonark Presvetega Zakramenta je leta 1945 ustanovila blažena María Inés Teresa Arias v Cuernavaci v Mehiki. Sestre so prisotne v 15 državah po svetu, med drugim delajo v klinikah, mladinskih organizacijah, vrtcih in šolah, univerzitetnih domovih, centrih za duhovne vaje, misijonih.

Pot, na katero je bila poklicana, je bila v njenem življenju že prej prisotna “kot majhen trn”. “Spoznala sem, da si moram v življenju narediti prostor, da bom vedela, kaj Bog načrtuje zame. V procesu razločevanja so se pojavili tudi dvomi in strah. Toda ljubezen, ki mi jo je Gospod izkazoval vsak dan, je premagala občutke malodušja.” Prepričana je, da jo je naziv lepotne kraljice skupaj z drugimi doživetji pripravljal na pot posvečenega življenja.


P. TOMAŽ HOČEVAR

Preberite še:
Od žurerja do posvečenega življenja: “To je bila izbira med življenjem in smrtjo”

Čas za molitev in dobrodelnost

Da bi dokončno prepoznala svojo poklicanost, je veliko časa preživela v molitvi in ​​dobrodelnosti. Pri vsem tem jo je njena družina vedno podpirala. “Čeprav bi lahko pričevala tudi v kakšnem drugem okolju, čutim, da me Gospod potrebuje na tem mestu.”

Predvsem mladim Esmeralda sporoča, da bodo v vsakem poklicu naleteli na težave. “Če sprejmeš Božjo roko, boš vedno lahko naredil naslednji korak.” In nadaljuje: “V življenju verujočega je vsak dan nov začetek in nova priložnost za oznanjanje Božjega kraljestva. Potrebnega je veliko žrtvovanja, vendar smo vedno nagrajeni s srečo.”

Poudarila je, da je sreča, ki jo ponuja svet, zelo privlačna, a moramo gledati onkraj tega, tisto, kar traja. “Ne smete se bati. Če vas Bog kliče, bo poskrbel za vse. Vse, kar morate storiti, je, da ga sprejmete z veliko miru, z veseljem in samozavestjo. Verjamem, da je strah velik izgovor in razlog za pomanjkanje resnične sreče, ki jo lahko nudi samo Bog.”




Preberite še:
“Na svetu smo tudi zato, da si stojimo ob strani”


RING

Preberite še:
“Na pomoč, izgubil/a sem poročni prstan!”


DZIECI CZYTAJĄ KSIAŻKI

Preberite še:
To je aktivnost, ki predstavlja najpomembnejših 15 minut dneva z otrokom

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.