Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Od zagovornice splava do borke za pravice nerojenih

urša cankar soares

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Ana Rupar - objavljeno 02/10/20

Urša Cankar Soares vabi: Pohod za življenje je priložnost za odpiranje tabu teme

Potem ko je bil maja zaradi karantene odpovedan, bo v soboto, 3. oktobra, od 10.30 v Ljubljani potekal Pohod za življenje. Izvedli ga bodo v skladu s predpisi, ki veljajo v času epidemije in navodili NIJZ, tako da bo varno za vse udeležence. Za pravice nerojenih otrok se bodo sprehodili od cerkve svetega Jakoba do Prešernovega trga.

“Želimo si, da bi se dvignila zavest, da moramo biti zagovorniki nerojenih otrok in njihovih mater. Se mi zdi, da je tudi med kristjani to še vedno tabu tema, ki se jo s tem dogodkom lahko vsaj malo lotimo,” k udeležbi spodbuja koordinatorica organizacijskega odbora Urša Cankar Soares.


MARCH FOR LIFE,NEW YORK,ABORTION

Preberite še:
Udeležite se Pohoda za življenje 2020

Urša je z vero odkrila tudi pomen zagovorništva življenja

Urša Cankar Soares, ki v svoji mladosti ni imela izkušnje življenja v globoki veri in se je kot najstnica začela od Cerkve oddaljevati, je pri svojih 24 letih doživela posebno milost. Na povabilo sodelavke se je udeležila romanja v Rim, kjer je doživela popolno spreobrnjenje. “Vera mi je bila dana,” je dejala v pogovoru za tednik Družina.

Ko se je vrnila, je prek literature začela odkrivati Boga, o katerem se prej nikoli ni spraševala. Obsk svete maše je postala njen vsakdanji privilegij, pridružila se je skupnosti Emanuel in se za eno leto udeležila misijona v Rimu, kjer je odkrivala Boga in spoznala tudi moža.


MARCH FOR LIFE

Preberite še:
FOTO: Gibanje za življenje, ki ga nič ne more ustaviti

urša cankar soares
TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

MARIBEL CAMACHO

Preberite še:
Po štirih splavih in odsotnosti Boga je postala zagovornica življenja

Prek vere je odkrila tudi pomen zagovorništva svetosti življenja. Vprašanju do pred nekaj leti ni namenjala nobene pozornosti, prizna. “Živela sem zelo posvetno življenje, uporabljala sem kontracepcijo, vzela sem jutranjo tabletko. Nisem vedela, da so to abortivne stvari. Poleg tega me veže izkušnja s prijateljico, ki se mi je kar dvakrat zaupala, da bo naredila splav,” je dejala.

Ko je v rokah držala svojega prvorojenca, je spoznala, kako je resnično vsako življenje božje stvarstvo. Spreobrnjenje je doživela ob poslušanju številnih pričevanj žensk z izkušnjo umetne prekinitve nosečnosti. Danes sanja, da bi lahko nekega dne pestovala otroka, “ki bi bil rešen z našim trudom”.


ABBY AND DOUG JOHNSON

Preberite še:
Abby Johnson: “Ljubezen me je vodila s klinike za splav”

Lepa priložnost za odpiranje tabu teme

Lani se je Urša na povabilo p. Tadeja Strehovca vključila v Organizacijski odbor Pohoda za življenje in postala njegova koordinatorica. Dogodek, ki se ga v ZDA vsako leto udeleži več deset tisoč ljudi, je po njenih besedah za vse, posebno pa za družine lahko lepa priložnost, da doma spregovorijo o tej temi. Ob tem poudarja, da je svojo udeležbo treba najaviti. Več informacij, najdete tukaj.

Kdor se dogodka ne more udeležiti, je povabljen, da se pridruži v molitvi.

Celotno pričevanje Urše Cankar Soares je objavljeno v novi številki tednika Družina (št. 40/2020).


WEB 3 IDA RUS

Preberite še:
Preizkušnja vdovstva s petimi otroki: “Pomagalo je, da sem dala žalost iz sebe”


METOD LIPOVŠEK

Preberite še:
Metodovo življenje je viselo na nitki, potem pa se je zgodil preobrat


EMMA RISTORI

Preberite še:
To je Emma. Mama, ki se je borila za življenje svojega sina

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.