Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ta otrok, ki je umrl 14 mesecev po rojstvu, še naprej deli milosti iz nebes

GIACOMO MARIA ACETI,

Corinna Marandola

Silvia Lucchetti - objavljeno 22/09/20

Mnogi se sprašujejo: Kakšen smisel ima življenje dojenčka, rojenega pri samo 25 tednih nosečnosti, ki nekaj mesecev pozneje zaradi številnih zapletov umre?

Tisti, ki so Giacoma Mario srečali v življenju, še bolj pa tisti, ki so zdaj, ko je v nebesih, poznali njegovo zgodbo, so odkrili nepredstavljivo in neverjetno lepoto ter izkusili, kaj pomeni upanje, previdnost in vstajenje. V času svojega kratkega življenja je namreč mnoge, ki so bili daleč od Boga, pripravil do tega, da so začeli moliti.

Danes je za njegovo družino, za tiste, ki so ga poznali, in za tiste, ki se srečajo z njegovo zgodbo, velik mali svetnik, kateremu se lahko priporočamo.


NOAH WALL

Preberite še:
Deček brez možganov osupnil zdravnike

Začetek trnove poti

Corinna in Marco sta se poročila leta 2001, njuno glavno vodilo v življenju pa je bilo, da vedno rečeta “da” življenju. V devetih nosečnostih se jima je rodilo pet otrok, štirje so že med nosečnostjo odšli k Bogu, Giacomo Maria pa je umrl pri 14 mesecih.

Nosečnost z Giacomom Mario se je začela konec januarja 2016, in sicer povsem običajno, tako kot ostale nosečnosti. 5. junija, na nedeljo, ko se je Corinna vrnila iz cerkve, kjer je kot katehistinja spremljala otroke pri njihovem prvem obhajilu, pa je začutila bolečine v trebuhu.

Ginekologinja ji je predpisala počitek, ko pa je Corinna izstopila iz njene ambulante, je začutila, da krvavi. Skupaj z ginekologinjo sta odhiteli na urgenco, kjer se je začela njihova trnova pot. Dva meseca je imela hude krvavitve, ves čas je bila v postelji, negibna, vsak dan deležna zdravljenja in svete evharistije, vse do dne, ko se je Giacomo Maria nenadoma odločil, da pride na ta svet. Rodil se je 20. julija 2016 v 25 tednu nosečnosti.


SPRAWDZANIE IQ PŁODU

Preberite še:
Zdravnikom uspela neverjetna operacija, ki je rešila življenje še nerojenega otroka

Molitev kot edino orožje

Takrat je bil ob njej ves čas njen mož, ki je, kot je povedala Corinna, pokazal neverjetno moč. Giacomo Maria je bil takoj intubiran in premeščen na intenzivno nego. Corinna se ob tem spomni čudovitih besed babice, ki je po porodu vstopila v sobo in dejala: “Tukaj z vami lahko vdihnem zrak nadnaravnega miru po tem, kar ste preživeli v operacijski sobi in še vedno doživljate …” “To je bila prisotnost Jezusa in Marije ter mnogih, ki so molili za nas,” je dejala Corinna.

Edino orožje, ki so ga takrat imeli v rokah, je bila molitev. Molitev vseh, ki so jih poznali: duhovnikov, redovnic in laikov, pa tudi vseh prijateljev, vključno s tistimi, ki niso verjeli v Boga. In to je že čudežni sad življenja Giacoma Marie. Medtem ko se je mali deček boril za življenje, je njegova zgodba marsikoga prepričala, da je molil, četudi je bil daleč od Boga.

Kljub temu je bilo pogosto tudi zelo težko, saj je bil Giacomo Maria na robu smrti. Ko je bil star 4 mesece, je glavni zdravnik predlagal, da ga odklopijo od naprav, ki so ga ohranjale pri življenju, ker naj bi bil po njihovih ocenah le še kot rastlina. Corinna in Marco sta to odločno zavrnila.


WCZEŚNIAK

Preberite še:
Deček, rojen v 23. tednu nosečnosti, kljubuje vsem napovedim

Božja luč na Zemlji

Tudi njegove zadnje trenutke življenja, nekaj mesecev pozneje, so preživeli skupaj. Giacomo Maria je doživel srčni zastoj in Marco ga je oživljal med vožnjo na urgentni oddelek. Še nekaj trenutkov pred tem so se v miru sprehajali po mestu. “Zame je bil moj sin Božja luč na Zemlji. Živel je le nekaj mesecev, vendar je bil Božje znamenje.”

Duhovnik Alberto Mariani je materi po smrti Giacoma Marie dejal: “Prosi Giacoma Mario za vse nas, ker si ti njegova mati in vsak otrok vedno posluša svojo mamo.” Zato mati Corinna prosi svojega umrlega malčka, naj pripelje Jezusa in Marijo tja, kjer ju potrebujejo. “In pomoč vedno pride pravočasno. To mi povedo ljudje, za katere molim in prosim Boga, da jim pomaga,” še pove Corinna.

Ob tem doda, da ji je bilo ob smrti njenega sina zelo težko, a je tolažbo dobila v Jezusu. “Le on lahko ublaži bolečino, drugih tolažb ni.”

“Ob krsti svojega sina sem bila povsem obupana. Bil je v krsti, a se je zdel živ. Takrat nas je obiskal škof in v stiski sem zavpila: ‘Zakaj mojemu sinu ni uspelo?’ Škof je odgovoril, da sva svojega sina izročila v najvarnejše roke. Takrat sem počasi začutila, kako se tolažba počasi prevzema moje srce. Zahvaljujoč množici ljudi, ki so molili za nas, se je zgodil čudež tolažbe.”

Pogreb Giacoma Marije je bil praznik. Ob oltarju je bilo vsaj 6 duhovnikov, v cerkvi pa vse mesto. Starša pa pravita, da jima je Giacomo Maria omogočil, da sta postala oče in mati na Zemlji in v nebesih. “Imava 4 otroke na Zemlji in 5 v nebesih.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.


LAURA

Preberite še:
To je Laura. Mali čudež s svetlimi lasmi


Baby Forrest without Limbs

Preberite še:
Potem ko se je njen otrok rodil brez nog in ene roke, je doživela čudež


EUCHARIST

Preberite še:
Zasvojen s pornografijo je dopustil splav svojega otroka

Tags:
preizkušnje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.