Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kaj doživljajo ljudje, ki so izpostavljeni eksorcizmu? To je Irmina zgodba

EXORCISM

Shutterstock | itsmejust

Gelsomino del Guercio - objavljeno 20/09/20

Pričevanja tistih, ki so premagali hudičevo obsedenost: njihove zgodbe govorijo o jasnosti, ki se med duhovnikovimi obredi menjava z nezavestjo

Kaj se zgodi v telesu osebe, iz katere izganjajo hudiča? Tisti, ki so se osvobodili hudiča, to povedo v italijanski knjigi Vrnitev eksorcizma.

Irmin primer

Irma je 37-letnica, ki živi v majhnem mestu v Lombardiji v Italiji. Diplomirala je iz umetnostne zgodovine, je muzejska vodnica, učiteljica na umetniških tečajih, ki jih organizira, in zaključuje triletni podiplomski študij iz likovne terapije, zahvaljujoč kateremu lahko že dejavno sodeluje v psihiatrični ustanovi z uporabo pridobljenih veščin.

Irmo so zlorabljali dolga leta, nato pa se je leta 2014 pojavila še demonska posest, ki je trajala približno dve leti.

“Že od otroštva sem preživljala nenavadne situacije, za katere nisem mogla najti logičnih razlag. Deloma so bile te težave na področju zdravja, pogosto so prišle določene resne bolezni, ki jih z zdravljenjem ni bilo mogoče enostavno rešiti, vendar so prav tako nenadoma, kot so se pojavile, tudi izginile, ne glede na zdravljenje. Težave z dihali, težave z imunskim sistemom, alergije, ki so bile vedno drugačne in resnejše.”

Toda najtežji del življenja so bili odnosi, saj je bila že kot otrok zelo osamljena. “Zelo sem se namreč trudila, da sem dobila prijatelje. Ko sem odraščala, se je stanje še poslabšalo, saj so moški, ki so pokazali zanimanje zame, pozneje pokazali bolečo navezanost, včasih obsesivno ali pa so nenadoma odšli brez razloga.”


ROSARY

Preberite še:
Eksorcist: Tudi Slovenija ni imuna na satanizem

Prvi blagoslov

Irma se je podala tudi na pot vere. Romala je v Medžugorje in po poti sv. Frančiška v La Verno. A ji to ni prineslo notranjega miru, ki ga je tako potrebovala.

“Svetovali so mi, da se udeležim javne molitve za ozdravitev in osvoboditev, ki jo je na mojem območju organiziral duhovnik – eksorcist. Na koncu te molitve, med katero sem se počutila nenavadno, so se verniki lahko približali oltarju, kjer so duhovniki mazili prisotne in položili roke nanje v znak blagoslova.”

Irma je pristopila k oltarju in, “ko se me je duhovnik dotaknil z blagoslovljenim oljem, sem se počutila slabo. Padla sem na tla, pretresena zaradi nečesa, podobnega krčem, nisem imela več nadzora nad svojim telesom. Duhovnikovi sodelavci so me premaknili na manj izpostavljeno mesto in počasi sem se začela počutiti bolje. Prestrašila sem se.”


WIERNOŚĆ MAŁŻEŃSKA

Preberite še:
Ste vedeli, da ima poročni prstan eksorcistično moč?

GABRIELE AMORTH
Vandeville Eric/ABACA/EAST NEWS

Eksorcizem

“Potem ko so mi duhovni sodelavci svetovali, naj stopim v stik z eksorcistom, sem poklicala na škofijo in tam so me preusmerili v posebno ustanovo, ki jo je škofija ustanovila v središču Milana, center Gerasa.” Tam so ugotovili, da gre v njenem primeru res za obsedenost.

“Nekega dne sem med eksorcizmom zaslišala moški glas, ki je prihajal iz mene in z neprimerljivo zlobo odgovarjal na vprašanja eksorcista in začela sem razumeti … Bilo je grozno, med eksorcizmi sem včasih izgubila zavest in se nisem ničesar spomnila, toda v večini primerov sem bila budna, vse sem čutila, a bila sem kot okamenela priča bitke, ki se je odvijala v meni, brez kakršne koli možnosti nadzora nad svojim telesom. Videla sem se, kako se plazim po tleh in se premikam kot kača, videla sem, kako vstajam in premikam štiri močne moške, ki so me držali, in bilo me je sram. Slišala sem, kako žalim duhovnika, videla sem, kako sem ga skušala prizadeti, poskušal pograbiti vse, kar je držal v roki. Del mene je bil brez nadzora, drugega pa je bilo sram in je trpel neizrekljivo fizično in duševno bolečino. Na koncu eksorcizma sem se popolnoma obvladala in se vsem opravičila. Rekli so mi, naj ne skrbim, saj med eksorcizmom tam nisem jaz.”


MARIA ANTONIA SAMA

Preberite še:
Kar 57 let je imela noge pokrčene, kot bi bila križana

Osvoboditev

Irma je starše obvestila, kaj se z njo dogaja. “Oba sta bila v šoku. Mama je prosila očeta, naj me spremlja ob naslednjem izganjanji in ko je vse to videl … je takoj verjel in prepričal tudi mojo mamo. Od tega trenutka sem lahko vsaj z njima delila svoje potovanje.”

Pot do osvoboditve je trajala približno 2 leti, “običajno sem dvakrat na teden prejemala blagoslove, v določenih trenutkih pa tudi trikrat”.

Osem demonov

S pomočjo duhovnika, ki je zasliševal demona, so ugotovili, da Irmino trpljenje izvira iz prednika, ki je opravljal magične zakletve nad družino. Ob tem sicer ni jasno, kako so med vsemi sorodniki duhovi dobili prevlado ravno nad Irmo.

“Moja duhovna bolezen je bila torej generacijskega izvora. Celotno situacijo sem nevede še poslabševala z uporabo “alternativnih” zdravil in praks, s katerimi sem se želela rešiti različnih bolezni, za katere uradna medicina ni poznala rešitve. Izkazalo se je tudi, da je bilo v meni prisotnih osem demonov, ki so iz mene odhajali eden za drugim.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.


P. PETER VRABEC

Preberite še:
“Človek seveda ne odgovarja za grehe svojih prednikov, a je kljub temu obremenjen”




Preberite še:
Je stalni boj med dobrim in zlim resničen ali le strašenje?


POPE JOHN PAUL II,ROSARY

Preberite še:
Kako je papež Janez Pavel II. jezil hudiča

Tags:
hudič
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.