Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev sv. Terezije Deteta Jezusa za duhovnike

st-therese1-e1596172892483.jpg

Philip Kosloski - objavljeno 19/09/20

Radi molimo za duhovnike! Tu je čudovita molitev zanje
Jezus, molim za tvoje zveste in goreče duhovnike; za tvoje nezveste in mlačne duhovnike; za tvoje duhovnike, ki delajo doma ali v tujini na oddaljenih misijonskih njivah; za tvoje preizkušane duhovnike; za tvoje osamljene in obupane duhovnike; za tvoje mlade duhovnike; za tvoje umirajoče duhovnike; za duše tvojih duhovnikov v vicah. Predvsem pa te prosim za duhovnike, ki jih imam najraje: za duhovnika, ki me je krstil; za duhovnike, ki mi podelijo odvezo od mojih grehov; za duhovnike, katerih bogoslužij se udeležujem in ki mi med obhajilom podelijo tvoje Telo in tvojo Kri; za duhovnike, ki me učijo in usmerjajo; in posebej za vse duhovnike, katerih dolžnica sem na kakršen koli način … O Jezus, vse jih ohrani v svojem srcu in jih obilo blagoslavljaj zdaj in vekomaj. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.




Preberite še:





Preberite še:
“Camino je neka vzporedna resničnost. Skrbi odložiš nekje med potjo”


ALVARO SERRANO

Preberite še:
Letalski inženir, ki se je odpovedal uspešni karieri, da bi postal duhovnik

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.