Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Kaj lahko naredite za dobre odnose s taščo in tastom?

MOTHER IN LAW

wavebreakmedia - Shutterstock

Bénédicte de Dinechin - objavljeno 15/09/20

Nekaj nasvetov za ohranjanje dobrih odnosov z moževimi oziroma ženinimi starši

Odnosi s taščo in tastom so še kako občutljivi in hkrati pomembni tudi za odnos med zakoncema. V nekaterih družinah je razumevanja veliko, v drugih se je treba za lepe odnose malo bolj potruditi.

Tu je nekaj nasvetov.


MOTHER IN LAW

Preberite še:
10 lastnosti popolne tašče

Kaj storiti v dvoje

  • Najprej poskrbite na gradnjo vajinega odnosa: tudi če vaju domači pogrešajo, si raje rezervirajte več časa samo za vaju. Karikirano bi lahko rekli, da je treba “zažgati mostove”. Naučite se reči ne tiraniji nedelje, kak klic na teden je že dovolj, da smo na tekočem z domačim dogajanjem.
  • Preberita Pet jezikov ljubezni: kateri jezik govorita vajina tast in tašča? Če to ugotovita, sta na dobri poti, da morebitnemu nerazumevanju naredita konec.
  • O zadevah, ki se tičejo vajinega odnosa, se nujno odločajta najprej vidva, šele nato se posvetujta z vajinima družinama: ne oznanjajte, da prihajate na počitnice ali da si želite še enega otroka, ne da bi se prej posvetovali s sozakoncem.

Za moža

  • Gospodje, na vas je, da pomagate vajinemu paru do zdravih odnosov z vašo družino. Veliko žena se čuti nerazumljene ob možu, ki se ne postavi v njihov bran. Možje, naj vas pri vaših spoštujejo: niste več mali fantki in morda tisto, kar se vam ne zdi škodljivo, za vašo ženo predstavlja velik problem.

MILENA MIKLAVCIC

Preberite še:
Ko bi ji tašča z veseljem prisolila dve okrog ušes, jo je objela in pomirila

Za tašče

  • Darila in komplimenti — JA, nasveti in soljenje pameti — RAJE NE.
  • Nikoli se ne postavite na stran proti družinskemu članu.
  • Poenostavite si vsakdanjik, da boste bolj sproščeni in boste imeli več časa za medsebojno spoznavanje. “Moja tašča pripravi vse menije vnaprej,” zadovoljno pravi Laurène, mlada mamica dvojčkov.
  • Paziti vnuke: super! Se vmešavati v njihovo vzgojo: vsiljivo! V vaših časih se je delalo… drugače.

Za vse

  • Računajte na največ 4 skupne noči. Predvidite dovolj kratke postanke, pa bo volk sit in koza cela!
  • Možje, spomnite se, da je ženska, ki jo ljubite takšna tudi po zaslugi njene družine. Starši, vedite, da če je vaš/a sin/hčerka srečen/na, je tudi to po zaslugi vaše snahe ali zeta.
  • “Ljubezen, spoštovanje in razumna razdalja” je dober nasvet, ravno tako kot “Ne prizadevajmo si na vsak način uveljaviti svoj prav, saj ne bomo uspeli spreminiti drugega”.
  • “Ko se poroči tvoj sin, ga izgubiš, ko se poroči tvoja hči, dobiš še sina.” Kaj pa če sprejmete izziv in spremenite ta žalostni rek?

Kaj tašče prosijo svoje snahe

  • “Ko si v Rimu, se obnašaj kot Rimljan.” Naj se vnuki naučijo spoštovati pravila, ki veljajo v širši družini.
  • Kot nas prosite, da kaj postorimo, sprejmite, da me to storimo na svoj način.




Preberite še:
Moderna babi razkriva, kakšna je dobra tašča




Preberite še:
Stična mladih 2020 bo imela nekaj, česar prejšnje niso imele


web 3 anja klepac

Preberite še:
Bolečina, vsakodnevna spremljevalka: “Včasih me trga, drugič žge”

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.