Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Deček s pomočjo igračke rešil mamino življenje

AMBULANCE

Shutterstock | 1000-Words-Photos

Urška Kolenc - objavljeno 04/09/20

Zahvaljujoč majhni igrački – reševalnemu vozilu – je petletni deček postal pravi junak

Otroci se veliko stvari naučijo prek igre. Dokaz za to, da je zelo pomembno, kakšne igrače so jim na voljo, je petletni Josh Chapman iz Anglije.

Po poročanju medija The Daily Record se je dečkova mama Caroline, ki je sladkorna bolnica, med igro z Joshem in njegovim 18-mesečnim bratcem Harryjem zaradi prenizke vrednosti glukoze v krvi onesvestila, kar pa bi lahko privedlo do diabetične kome. “Ponavadi čutim, ko mi raven sladkorja začne padati, tokrat pa nisem,” se dogodka spominja Caroline.


INJURED

Preberite še:
Prva pomoč: “Večkrat kot nekaj naredimo, bolj smo pogumni in suvereni”

Prvič uporabljal telefon

Josh je v trenutku, ko je mamico videl ležati na tleh, stekel po nekaj sladkarij, da bi ji jih dal in bi si opomogla, a v kozarcu, kjer jih hranijo, ni bilo nobene, zato je poiskal eno od svojih najljubših igrač, reševalno vozilo. Na njem je bila zapisana telefonska številka nujne medicinske pomoči, ki je na koncu rešila življenje njegovi mami.

Čeprav Josh še nikoli prej ni uporabljal telefona, je zahvaljujoč igrački uspel poklicati na številko 112 in operaterju na drugi strani linije povedati, da se je “mamica igrala z avtomobilčki, sedaj pa so njene oči zaprte”. Na zvezi je pogumen petletnik ostal toliko časa, da so lahko reševalci izsledili telefonski signal in našli njihov dom ter poskrbeli za Caroline. “Zbudila sem se obkrožena z reševalci – in veliko igračami – in razložili so mi, da jih je poklical Josh,” je na sina ponosna njegova mama.




Preberite še:
Kako za pomoč prositi svetega Jožefa

“Všeč so mi gasilska vozila in policijski avtomobili, reševalna vozila pa najbolj,” pa je dejal pogumni Josh, ki ga je poveljnik lokalne policijske postaje, kjer so sprejeli njegov klic na pomoč, po dogodku povabil na ogled policijske postaje. “Josh je že dokazal, da bi bil v prihodnosti briljanten policist, upajmo, da ga bomo spet videli, ko bo dovolj star, da se nam pridruži.”

JOSH
@WMerciaPolice


SONJA ŠUŠTARŠIČ

Preberite še:
Ko je pri 38 letih hudo zbolela, je Bogu dala osebno obljubo in ustanovila skupino za žene


COUPLE

Preberite še:
Kako v dvoje sprejemati odločitve


MODLITWA

Preberite še:
Angel Gospodov – kratek, a še kako bogat duhovni oddih

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.