Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Pot Anitinega spreobrnjenja: “Če obstajaš, Jezus, mi daj razumeti, daj mi znak!”

Anita Baldisserotto

Anita Baldisserotto

Silvia Lucchetti - objavljeno 26/05/20

Dragoceno pričevanje o spreobrnjenju

Italijanka Anita Baldisserotto, 30-letna blogerka in pevka, je bila od nekdaj prepričana, da je njena poklicanost poroka. Zgodbo o svojem življenju pripoveduje z nežnostjo in preprostostjo v upanju, da bo v pomoč tistim, ki pokušajo ugotoviti, kaj je njihovo življenjsko poslanstvo.

V sebi je od nekdaj čutila željo po zelo močni ljubezni, ki pa ni bila nikoli zadovoljena: “Ljubezen sem iskala v družini, pri prijateljih, v odnosih s fanti, ki sem jih imela. A to nikoli ni bilo dovolj. Vedno znova sem iskala naprej in potrebovala še več ljubezni.” Boga je prosila: “Če obstajaš, Jezus, daj mi razumeti, daj mi znak!”

Leta 2013 se je poročila z Giuseppejem.


FATHER

Preberite še:
Sam Jezus nam je dal to molitev za spreobrnjenje prijatelja ali družinskega člana

ANITA BALDISSEROTTO,
Anita Baldisserotto Copyright 2020. Tutti i diritti riservati.

Ni verjela v Boga, a iskala je ljubezen

Njena preteklost je podobna mnogim: prejela je vse zakramente, vendar se je nato oddaljila od Cerkve in vere. Ni več verjela v Boga in Cerkev. Edino, kar jo je zanimalo, je ljubezen, saj je verjela, da lahko samo zaljubljenost in skupno življenje dajeta smisel.

Vse se je spremenilo z Giuseppejem. Ta je v času njune zaroke doživel globoko eksistencialno in duhovno krizo, ki ga je privedla do poglobljenega sprejemanja in odkrivanja Gospoda. Guiseppe je tudi Anito ves čas spodbujal, naj se znova približa veri, a je zavračala njegove spodbude in povabila.  Dokler ji ni predlagal nečesa, kar je bilo slišati kot izziv: “Poskusi: če Bog obstaja, ti bo odgovoril, če ne obstaja, ti ne bo odgovoril.”


web2-daniel-tammet-afp-000_par7503765.jpg

Preberite še:
Spreobrnjeni genij: “Ker sem rojen kot avtist, zelo dolgo nisem razumel smisla ljubezni”

anita-e-giuseppe-e1567753956434.jpg
Anita

“V tem objemu sem čutila objem Jezusa”

Z mislijo, da nima česa izgubiti, je Anita sprejela izziv. Med romanjem v Medžugorje se je začelo njeno spreobrnjenje. Takrat je bila stara 22 let.

“To romanje je bilo zame prelomnica. Videla sem veliko mladih, ki pristno molijo. Niso pozirali, ampak so bili videti živi, ​​v očeh so imeli čudovito luč, ki sem jo želela imeti tudi sama. (…) V Medžugorju sem odprla svoje srce Jezusu in mu rekla: ‘Če obstajaš, mi daj to razumeti, daj mi znak, naj doživim, da zares obstajaš.’ Zgodilo se je, da sem Jezusov kip, ki se imenuje Vstali Kristus, v katerem je Jezus prikazan z odprtimi rokami v trenutku vstajenja, objela. (…) V tem objemu sem doživela Jezusov objem.”


Medjugorje

Preberite še:
Kraji, ki si jih je vredno ogledati ob obisku Medžugorja

Le On lahko pogasi žejo po ljubezni

To je bil notranji objem, ki prehaja skozi srce, polna čustev in gorečnosti pripoveduje Anita, kot da bi poskušala znova občutiti, kar je doživela.

“V tistem trenutku sem v mislih videla Jezusov obraz in v nekaj trenutkih sem začutila popolno ljubezen. Čutila sem, da me Jezus ljubi takšno, kot sem, vedno in za zmeraj. In razumela sem, da je On ljubezen, ki sem jo iskala.”

Ob tem je spoznala, da lahko le Jezus pogasi njeno žejo po ljubezni in da je v preteklosti preveč zahtevala od svoje družine, prijateljev in nekdanjih fantov. Od njih je zahtevala nekaj, česar ji niso mogli dati, kajti ljubezen, ki jo je želela, je neskončna ljubezen.


FARHAD

Preberite še:
Spreobrnjeni musliman: “Ni me strah, ker sem izbral svobodo”

ANITA E GIUSEPPE
MIENMIUAIF; MIA MOGLIE ED IO

Čistost, zakramenti in molitev

Po obisku Medžugorja sta Anita in Giuseppe začela živeti v čistosti. Spremenil se je njun odnos, ljubezen je zanju postala nova, svobodna, jasna, globoka in osvetljena z zakramenti in molitvijo.

Anita je Gospoda večkrat vprašala, ali je Giuseppe moški, s katerim naj se poroči. Ob tem je vsakič občutila globok občutek miru. “Poročila sem se pri 23 letih. To je bil zame najlepši dan v mojem življenju, ko sem resnično doživela dan v nebesih. Nekoč sem si med mašo rekla: ‘Po mojem mnenju so nebesa takšna, kot je sveta maša’.”

Danes, skoraj sedem let po tem dnevu, še vedno potrjuje, da jima kljub nekaterim težkim trenutkom in nesporazumom Kristusova milost omogoča, da živita v veselju. “V popolnem veselju, ki se začne s tem, da rečemo Jezusu svoj ‘da’.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.


AJDA CVELBAR

Preberite še:
Ajda je dvakrat prebolela raka. “Rak me ne definira, iz te izkušnje pa lahko nekaj naredim”


FESTA MASCHERINE

Preberite še:
5 pozitivnih “korona” sprememb, ki bi jih morali ohraniti tudi po koncu epidemije




Preberite še:
10 zapovedi številčne in srečne družine

Tags:
spreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.