Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po peklenskem letu pustila dve sanjski službi, da bi našla svojo pravo srečo

web3-paula-faris.png

ZAJEM ZASLONA | INSTAGRAM | FAIR USE

Tina Martinec Selan - objavljeno 22/05/20

Na vrhuncu svoje kariere je pustila službo in odšla tja, kamor jo je klical Bog

Američanka Paula Faris je imela vse, kar pojmujemo kot srečno življenje: uspešno in bogato kariero, prepoznavnost, moža in tri otroke. Potem pa se je njeno življenje zasukalo in ugotovila je, da življenje, kot ga živi, ni tisto, v katerega jo kliče Bog.

Američani jo dobro poznajo, saj je Paula znan in priljubljen obraz z nacionalne televizije. Leta je bila voditeljica kar dveh zelo priljubljenih televizijskih oddaj z visoko gledanostjo: Good morning America in The View. Voditeljica je v pogovornih oddajah gostila številne znane osebnosti ter s tem pomagala oblikovati ameriško javno mnenje.


KYLIE BISUTTI

Preberite še:
Z modne brvi Victoria’s Secret na pot za Jezusom

View this post on Instagram

A post shared by Paula Faris (@paulafaris)

Peklensko leto in izgorelost

Paula je že nekaj časa slutila, da stvari zanjo ne grejo povsem tako, kot bi morale, a je njeno življenje moralo doživeti hud padec, da se je odločila za spremembo. Leta 2018 se je nanjo nagrmadilo toliko zdravstvenih preizkušenj, da se je povsem sesula in doživela izgorelost. Zaradi izčrpanosti je v le nekaj mesecih utrpela pretres možganov, pljučnico, avtomobilsko nesrečo ter spontani splav četrtega otroka.

Takrat se je Paula globoko zazrla vase in premislila o svojem življenju. Ugotovila je, da jo njeno delo novinarke tako zelo definira, da se je v njem popolnoma izgubila. Pa ne le to, spoznala je tudi, da je sicer mislila, da je novinarstvo tista služba, s katero odgovarja na Božji klic. A ko je toliko stvari naenkrat šlo narobe, je o tem resno podvomila.




Preberite še:


Embed from Getty Images

Njeno “osebno dno”, kot ga sama poimenuje, sovpada s kariernim vrhuncem. Ko je imela enega najpomembnejših intervjujev v svoji karieri, je bila globoko v sebi namreč povsem sesuta, saj so ji zdravniki nekaj ur pred intervjujem povedali, da otrok pod njenim srcem po vsej verjetnosti ni več živ, saj niso zaznali srčnega utripa.

Leta se je slepila s svojo kariero

Ko je doživela svoje osebno dno, se je Paula v bolečinah in solzah zatekala k Bogu in ga prosila za razlago, kaj je njeno poslanstvo v življenju. “Vedno sem mislila, da je moja poklicanost sinonim za mojo kariero oziroma za moje delo. A moj problem je bil v tem, da sem vedno nekaj delala, nisem pa bila.”


CUSCO

Preberite še:
Uspešen poslovnež je zapustil vse in odšel v starodaven gorski samostan

“Sploh se nisem zavedala tega, da sem svojo identiteto gradila na svoji karieri. Kot verna ženska sem vedno zagovarjala, da me ne definira moje delo, temveč kdo sem. ‘Sem žena in mama, sem Božji otrok,’ sem si govorila. A šele ko sem popolnoma izgorela in uvidela, da nujno potrebujem premor, sem ugotovila, da zunaj okvirov svoje kariere sploh nisem vedela, kdo sem.”

Odločila se je pustiti obe službi ter se nekaj časa posvetiti samo sebi, molitvi in ugotavljanju, kam jo Bog pravzaprav kliče. Takrat je začela tudi razlikovati med dvema pojmoma, ki ju marsikdo meša med seboj: poklic in poklicanost.


web 3 toni brinjovc

Preberite še:
Kako je fizioterapevt in vaditelj aerobike postal župnik

Odkriti pravo poklicanost

Paula pravi: “Vsi imamo poklicanost, v katero nas kliče Bog po veri. Poklicanost lahko primerjam s trto. Poklicanost je moja trta in moja poklicanost je, da ljubim Boga in ljudi. Moj poklic pa je samo ena izmed vej na trti. Poklic je vezan na določeno službo ali delo, ki ga opravljam, ter se lahko v življenu spreminja, skladno s tem, v katerem življenjskem obdobju se trenutno nahajam.”

Če želite preveriti, ali je neko delo skladno z vašo poklicanostjo, potem Paula pravi, da morate razmisliti, ali delo ustreza naslednjim trem kriterijem: “Prvi je, da ste pri svojem delu zares dobri. Drugi, da svoje delo ljubite. Tretji pa, da je tudi drugim ljudem, ki vas opazujejo, jasno, da ste pri svojem delu ne le dobri, ampak da ga tudi ljubite.” Tudi svoje otroke uči, da ni tako pomembno, kaj bodo v življenju počeli, temveč je pomembneje to, kaj oziroma kdo bodo.


RACHEL LAPIERRE

Preberite še:
Na loteriji je zadela milijon dolarjev ‒ in mati Terezija ji je pomagala, da jih je zapravila

Po daljšem obdobju kontemplacije je Paula končno ugotovila, kaj Bog želi, da počne tudi v poklicnem smislu. Napisala je knjigo Poklicana: zakaj sem pustila dve sanjski službi v zameno za življenje prave poklicanosti. Namesto oddaj z visoko gledanostjo pa snema podkaste z duhovno vsebino Potovanja vere, v katerih ji znani ljudje zaupajo, kako jih v življenju vodi vera.


PAOLA, GIORGIO, TORINO

Preberite še:
“Sin, ki ni veroval, nama je pokazal košček nebes”




Preberite še:
To je Tomaž. Deček, ki sanja o tem, da bi se lahko vozil s kolesom


PRACA

Preberite še:
Nova formula, s katero bo vaše delo bolj učinkovito, ob tem pa ne boste utrujeni

Tags:
osebna rastslužba
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.