Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Martin Golob na veliko noč: “Odrešen si lahko tudi doma”

MARTIN GOLOB

ZAJEM ZASLONA | FACEBOOK

Aleteia - objavljeno 12/04/20

Povezani smo bili z župnijo Srednja vas v Bohinju

Na dan, ko je Kristus premagal smrt, smo prenašali sveto mašo iz Bohinja, ki jo je daroval župnik Martin Golob.

“Zaradi današnjega praznika smemo drug drugemu reči brat in sestra,” je dejal v uvodu. “Kristus je vstal! Od veselja, lepote in ljubezni, ki prežema človeka, se nam mora danes tresti srce!”

V pridigi je poudaril, da se nam prav zaradi velike noči ni treba dokazovati pred Bogom. “Ni se nam več treba ubadati z grehom, ki vrti okoli prsta. Lahko zadihamo. Vse, kar lahko naredimo, je, da sprejmemo Ljubezen, ki nam je dana. Samo v tem je lahko popolna svoboda.”

Kristjani smo mnogokrat kot kakšen pogrebni zavod. Ljudje, ki ne verujejo v Jezusa, ga v nas kristjanih težko prepoznajo. Manjka nam velikonočne prakse, prakse vstalega Kristusa! Velikonočni kristjan je svoboden človek, je vesel, se ne zapenja, je navdušen, dviga in je hrana ljudem. 

Ob koncu je Martin Golob zaključil z besedami nadškofa Pogačnika: “Sprejmite Kristusa Boga, da znali boste, kar ves svet ne zna: nasmehniti se sredi gorja. Naj bo ta velikonočna vera naš cilj in zavedanje, da je življenje močnejše od smrti. Dobrota je močnejša od hudobije in ljubezen je vedno močnejša od sovraštva.”

Bogoslužje velikonočne nedelje pa si (vsaj delno) lahko oblikujete tudi v družinskem krogu. Vse potrebno najdete na tej povezavi.


RESURRECTION

Preberite še:
Naj vas nagovori 12 čudovitih misli o veliki noči


WEB 3 STICNA SAMOSTAN MONASTERY

Preberite še:
Pogovor o vstajenju, karanteni v samostanu in srečanju z medvedom od blizu




Preberite še:
Da od smrti vstane Bog, še verjamem, a da z njim vstane tudi človek …

Tags:
sveta mašavelika noč
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.