Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Film o Alojziju Grozdetu si boste lahko ogledali tudi na televiziji

WEB 3 FILM ALOJZIJ GROZDE

DAVID SIPOŠ | STUDIO SIPOSH

Aleteia - objavljeno 12/04/20

Preživite večer velikonočnega ponedeljka ob ogledu televizijske premiere igrano-dokumentarnega filma o slovenskem mučencu

Potem ko smo si lahko na spletu ogledali dokumentarni film Goreči škof (za zamudnike je ogled še vedno mogoč), iz Studia Siposh sporočajo, da bo na velikonočni ponedeljek, 13. 4., na prvem programu Televizije Slovenija možen ogled igrano-dokumentarnega filma Srce se ne boji. Na sporedu bo ob 21.40.




Preberite še:
7 filmov o svetnikih, ki vas bodo navdihnili

Film o blaženem Alojziju Grozdetu

Ekipa pod taktirsko paličico režiserja Davida Sipoša je na podlagi življenjepisa blaženega Alojzija Grozdeta ustvarila film, ki spremlja mladeničevo pot iz revnega dolenjskega okolja do perspektivnega dijaka ter njegovo tragično smrt.

Na vprašanje o tem, kdo je bil blaženi Alojzij Grozde, film odgovarja s pomočjo strokovnjakov, zgodovinarjev ter pogleda običajnih ljudi, ki so bili neposredno v stiku z njim ali njegovo zgodbo. Pomenljiv je tudi naslov filma, ki je verz, vzet iz Grozdetove poezije.




Preberite še:
Nezaželen nezakonski otrok, ki je postal zgled za vse Slovence

Film prejel nagrado izvrstnosti

Polurni film je bil premierno predvajan lani maja v Novem mestu, potem pa doživel še več ponovitev po drugih slovenskih krajih. Uvrstil se je na več filmskih festivalov, med drugim je bil predvajan na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, na filmskem festivalu Best Shorts Competition v Kaliforniji pa je prejel nagrado izvrstnosti.

Njegova vsebina je nagovarjajoča za tri skupine gledalcev: tiste, ki njegovo zgodbo že poznajo, tiste, ki se bodo z njo srečali prvič, predvsem pa mlade, da jih zgled njihovega vrstnika nagovori.

Nekaj utrinkov iz filma si lahko še pred televizijsko premiero pogledate v fotogaleriji.


MARTIN GOLOB

Preberite še:
Martin Golob na veliko noč: “Odrešen si lahko tudi doma”


RESURRECTION

Preberite še:
Naj vas nagovori 12 čudovitih misli o veliki noči


WEB 3 STICNA SAMOSTAN MONASTERY

Preberite še:
Pogovor o vstajenju, karanteni v samostanu in srečanju z medvedom od blizu

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.