Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

3 načini, kako lahko s telesom počastimo Boga

RELATIONSHIP

Unsplash - CC0

Calah Alexander - objavljeno 05/04/20

Vsaka naša dejavnost je lahko tudi češčenje

Telo in duša nista dve posamezni komponenti, pač pa sta neločljivo povezani. Ko se gibamo, ne skrbimo le za zdravje našega telesa, ampak tudi za zdravje naše duše. In to je pravzaprav način, kako hvalimo Boga.


FELICIA SAUNDERS

Preberite še:
Fotografije doječih mater s pomenljivim pomenom. Vse so čudovite!

Tek

Tekač na kratke proge in olimpijec Eric Liddell je nekoč dejal: “Skrivnost mojega uspeha v teku na 400 metrov je naslednja. Prvih 200 metrov tečem kolikor hitro lahko, naslednjih 200 metrov pa z Božjo pomočjo tečem še hitreje.”

To je čudovit citat, ki nam lahko pomaga, da odpravimo blokado v naši glavi, ki nastane takrat, ko nam je fizično nekaj pretežko oziroma začnemo med telovadbo pešati. Izročite se v Božje roke in se opomnite, da vas je Bog za to ustvaril.


MAŠA IN BOŠTJAN LESKOVAR

Preberite še:
“Ko Boga slavimo, mu pustimo, da poskrbi za nas”

Ples

Že v Svetem pismu je kar nekaj verzov, ki govorijo o plesu v čast Gospodu, zelo močan pomen pa ima tudi citat Ruth St. Denis, ki je ena od ustanoviteljic modernega plesa in pravi: “Ples se uporablja kot komunikacija med telesom in dušo. Z njim izražamo tisto, kar je pregloboko, da bi lahko izrazili z besedami.”

Ne glede na to, ali gre za ples v baletnem studiu ali za ples v vaši kuhinji. Ples združuje naše telo in dušo na način, kot ju drugi gibi ne zmorejo. Morda bi tudi vi morali razmisliti o tem, da se vpišete na kakšen plesni tečaj.

Igra

Igranje zlahka zajame praktično vsako telesno aktivnost. Za tekače je tek lahko način igranja. To je tisto, kar jim daje veselje. Podobno tudi vas lahko osrečuje kolesarjenje ali katera druga aktivnost.

Ne glede na to, katero dejavnost izberete kot družina, pomembno je, da to vzamete kot igro. Vse to je lahko izraz naše hvaležnosti Bogu za naša telesa in za to, kar so sposobna narediti. Če tako razmišljate o katerikoli dejavnosti, je to že oblika češčenja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


MANI, UNITI, INSIEME

Preberite še:
Kaj lahko storimo, da ob koncu življenja ne bomo ničesar obžalovali?




Preberite še:
Post ni test, koliko zmoreta vaša telo in volja, ampak …


PIZZA

Preberite še:
Hrana za dušo: 5 zimskih receptov, ki vam bodo ogreli telo in srce

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.