Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Skavti proslavili 30. rojstni dan s sveto mašo

WEB 2 SKAVTI

OSEBNI ARHIV

Aleteia - objavljeno 31/03/20

Čeprav ne morejo biti skupaj, so slovenski skavti 30-letnico praznovali v molitvi, skupnih željah, spominih in mašo

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov praznuje svoj 30. rojstni dan. Praznik so proslavili tudi s sveto mašo, seveda na daljavo. Daroval jo je Janez Kobal. Tule je posnetek.


KATARINA IN BENJAMIN KUŠAR

Preberite še:
“Čas, ki ga porabiva za otroke pri skavtih, naju osrečuje”

“Danes praznujemo v okoliščinah, ko smo sami, ko nimamo prijatelja, ki bi ga lahko prejeli za roko ali ga objeli. Ampak nikoli in nikdar nismo sami. To dokazujemo že 30 let in bomo tudi zdaj. Danes se vam za vaše delo zahvaljujem – tistim, ki mlade vzgajate zdaj, in tistim, ki ste to delali pred leti. Skupaj smo zgradili zgodbo, ki je pomembna in naši državi omogoča, da je boljša,” je v posebnem nagovoru dejal načelnik slovenskih skavtov, ki jih je več kot 5.300, Žiga Kovačič.

Dodal je še spodbudo: “Še naprej delajmo dobro in se veselimo. Povezani v molitvi, skupnih željah in spominih praznujmo. Naj Bog blagoslovi Slovenijo!”

Še druge s skavti povezane vsebine na Aleteii:




Preberite še:
10 razlogov, zakaj zaposliti skavta


WEB 3 SKAVT MIHA IVANETIČ

Preberite še:
“Če ne bi bilo skavtov, bi bilo moje življenje popolnoma drugačno”




Preberite še:
Skavtinja, ki pomaga sirskim otrokom

Tags:
skavti
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.