Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

“Duh Medžugorja želimo prenesti nad vso Slovenijo!”

MEDZUGORJE

ARHIV DRUŽINE

Tereza Mohar - objavljeno 17/03/20

V mesecu maju bi moral v Murski Soboti potekati prvi Mladifest v Sloveniji. Zaradi trenutnih razmer je festival prestavljen na jesen

Konec novembra smo že poročali o tem, da bo v mesecu maju potekal prvi Mladifest v Sloveniji. Duh Medžugorja in Marijinega varstva so želeli organizatorji prenesti v Mursko Soboto in nad vso Slovenijo. Zaradi trenutnih izrednih razmer pa je festival prestavljen na jesenski čas.

Vse novosti in spodbudne misli lahko spremljate na Facebook profilu Mladinskega festivala. V preteklih tednih je že potekala organizacija dogodka, ki je sedaj začasno prekinjena.


KURESCEK

Preberite še:
Marija s Kureščka naroča: “Ostanite zvesti obljubam!”

V upanju na izboljšanje razmer nas jeseni čaka pester program, o katerem vas bodo organizatorji še obveščali, in zanimivi gostje: medžugorski župnik Marinko Šakota, Damir Stojić, Martin Golob, Gregor Čušin in številni drugi.


MOTHER MARY

Preberite še:
Molitev, s katero vam bo Devica Marija pomagala nositi težka bremena

Ne pozabimo, da prihaja velikonočno jutro!

“Trenutno smo v kriznem obdobju. Velikokrat znamo pojamrati ali se pritoževati, da ni časa, da nismo dovolj skupaj. Naj bo sedaj to priložnost, da ostanemo doma, da smo drug z drugim in drug ob drugem. Naj se po naših družinah zopet sliši družinska molitev, petje, pokličimo koga, poklepetajmo z njim … Pojdimo tudi vase, v svoje srce in svoje življenje, poglobimo svoj odnos z Bogom,” nam svetuje murskosoboški kaplan in voditelj Škofijskega odbora za mlade Aljaž Baša.

Predvsem pa ne pozabimo na to, da smo kristjani še prav posebej poklicani, da tudi v težkih razmerah ohranimo veselje in upanje. “Morda gre tokrat res za malo daljši postni čas, a ne pozabimo, da je pred nami tudi velikonočno jutro.”




Preberite še:
Veste, kdo je Marija? Odvetnica, ki Jezusa cuka za rokav

Molitev k Devici Mariji

V Škofijskem odboru za mlade so se odločili, da bodo molili za uspeh Mladinskega festivala z naslednjo molitvijo. Povabljeni smo, da se jim pridružimo.

Spomni se, o premila Devica Marija,

da še nikdar ni bilo slišati,

da bi bila ti koga zapustila,

ki je pod tvoje varstvo pribežal,

tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.

S tem zaupanjem hitimo k tebi,

o devic Devica in Mati,

k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo.

Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,

temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.


MAGNIFICAT

Preberite še:
Brezplačen dostop do molitvene revije Magnificat


BOBBY ANGEL

Preberite še:
5 stvari, ki so skupne gasilstvu in veri




Preberite še:
10 nasvetov, kako otroka šolati doma v času izolacije

Tags:
MarijaMedžugorjemladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.