Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Dokler se mi ni rodil otrok, sem mislil, da ne potrebujem Boga

FATHER SON

Orfa Astorga - objavljeno 28/02/20

Ignoriral sem Boga, On pa me je blagoslavljal

Moj prvi otrok je star nekaj dni, leži v svoji posteljici in mirno spi. Rodil se je po resnih zapletih, pri katerih se je zdelo, da ne bo preživel. To so bili meseci, v katerih je moja žena vztrajno molila, medtem ko sem jaz verjel le vase in poskušal nakupiti vsa mogoča sredstva, ki jih je zagotovila znanost, da bi lahko pomagal svojemu otroku – ne da bi pri tem sploh upošteval resničnega lastnika življenja.


NEWBORN SNUGGLING WITH MOTHER

Preberite še:
Pogosto ljubkovanje dojenčkov dolgoročno odlično vpliva na njihovo zdravje

Ko se vse zdi izgubljeno …

Bil je trenutek, ko se je vse zdelo izgubljeno. Šele takrat sem skupaj z ženo vpil k Bogu, da naj najin sin živi, in bila sva uslišana. Čudeži obstajajo.

Pred porodom sva lahko slišala njegovo malo srce, videla njegovo podobo in poznala njegov spol, a z močjo, ki je večja od tehnoloških sredstev, sva bila prav njegova starša tista, ki sva v najinih srcih tega otroka videla in občutila kot najčudovitejši dar najine ljubezni. Dar edinstvenega in neponovljivega bitja – bitja, ki je prišlo v najino življenje zato, da bi bilo ljubljeno.


DAD WITH THE BABY

Preberite še:
Preprosta poteza očka, ki ni mogel pomiriti jokajočega dojenčka

Nekaj mi reče, naj pokukam v njegovo posteljico, da se pred njim sklonim in mu privoščim najbolj nežen poljub, voham njegov sladki otroški vonj, medtem ko v njem prepoznam že znane družinske lastnosti. Ljubezen me preplavi in ​​razkrije globoko resnico, da smo bili ustvarjeni zaradi ljubezni in za ljubezen.

Sprejemal sem Boga, a vendar …

Zdaj se zavedam, da sem vedno sprejemal obstoj Boga, a ga nisem vključeval v svoje vsakdanje življenje, saj nisem čutil, da ga potrebujem. Bil sem mlad, zdrav in imel sem veliko uspehov, zaradi katerih je bilo življenje privlačno in prijetno.


PREGNANT

Preberite še:
4 neverjetna vedenja še nerojenih dojenčkov

Ko pa se je pojavila bolečina in trpljenje pri nekom, ki ga ljubim, in sem bil v krizi zaradi negotovosti, se je vse spremenilo.

Takrat in šele takrat sem se začel obnašati, kot da sem se spomnil telefonske številke, ki je neposredna povezava za komunikacijo z nebesi. Poklical sem in sprožil monolog z Bogom o vsem, kar me je težilo.

Boga nikoli nisem poslušal, se mu zahvaljeval ali se posvetoval o stvareh, za katere sem štel, da so “običajne”. Zadnjo besedo je pri tem vedno imela moja človeška inteligenca. Kot da Bogu take stvari niso pomembne, preprosto zato, ker sem mislil, da ga ne potrebujem.




Preberite še:
Dih jemajoče slike dojenčkov v maternici

Moj prezrti Bog

Zdaj luč prodira v moj razum, zaradi česar razumem, da onkraj biološkega v sebi nimam moči, da ustvarim človeka, ki v svojem obstoju vsebuje vrednost večnosti. Zdaj razumem, da me moj Bog, ki sem ga zanemarjal, blagoslavlja! V nočni tišini poleg zibelke umolknem v molitvi, čeprav tega že dolgo nisem počel.

Prepričan sem, da bo od zdaj naprej moja molitev stalna in bo zajemala vse vidike mojega življenja. Molitev z Bogom, ki je oče in vir vsega očetovstva. Bog, ki je ljubezen in vir vse ljubezni.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič. 


EMILY WILSON

Preberite še:
Priljubljena vlogerka razkriva, kaj je prava ženstvenost


STRETCHING

Preberite še:
Se v službi borite z utrujenostjo? Tole bo pomagalo


P. PETER VRABEC

Preberite še:
“Človek seveda ne odgovarja za grehe svojih prednikov, a je kljub temu obremenjen”

Tags:
otrocivzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.