Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ben Affleck priznava: “Razveza je bila največja napaka v mojem življenju”

BEN AFFLECK

Noam Galai | GETTY IMAGES NORTH AMERICA | AFP

Cerith Gardiner - objavljeno 26/02/20

Nekdanji mož igralke Jennifer Garner in oče treh otrok je spregovoril o demonih, s katerimi se bojuje vsak dan

V nedavnem pogovoru za ameriški The New York Times je hollywoodski igralec Ben Affleck svetovni javnosti zaupal, s kakšnimi težavami se sooča v zadnjih letih.

Affleck se bo v kratkem spet pojavil na velikih platnih, ogledali si ga bomo lahko v različnih filmskih produkcijah, zato so medijske kamere znova usmerjene v njegovo življenjsko zgodbo: pred leti je doživel medijsko zelo odmevno ločitev in se kar trikrat zdravil zaradi odvisnosti od alkohola.


ALEX ABRINES

Preberite še:
Zvezdnik o depresiji: “Oborožen s pogumom, da bi končal to nočno moro”

Tolažba, da bi pozdravil nelagodje

Svetu, v katerem je dobitnik oskarja javno spregovoril o svojih težavah z odvisnostjo, Affleck pojasnjuje, kako je njegovo nepoboljšljivo vedenje vplivalo na njegovo vsakdanje življenje:

“Da bi se bolje počutil, se tolažiš s hrano ali pijačo, spolnostjo, z igrami na srečo ali nakupovanjem, pravzaprav s čimerkoli. Vse to pa ti življenje še poslabša. In se še malo bolj tolažiš z istimi stvarmi, da bi odpravil tisto nelagodje. Nato pa pride resnična bolečina. Spremeni se v začaran krog, ki ga ne moreš prekiniti. Tako se je vsaj zgodilo z menoj.”


KRUCJATA WYZWOLENIA CZŁOWIEKA

Preberite še:
5 razlogov, zakaj se v letošnjem postu odpovedati alkoholu

Uničen zakon

Affleck nato pripoveduje, kako je ta začaran krog negativnega vedenja uničil njegov zakon z igralko Jennifer Garner. Čeprav je par dlje časa živel ločeno, se je sprva zdelo, da si v resnici želita dati prednost družinskemu življenju, saj sta skupaj s tremi otroki pogosto obiskovala nedeljska bogoslužja. Zakonska zveza se je leta 2018 vendarle končala z razvezo.

“Ta razveza je bila največja napaka v mojem življenju,” je pojasnil Affleck in dodal: “Zame ni pretirano zdravo, da se preveč ukvarjam z neuspehi ali poslabšanji stanja in se s tem obremenjujem,” je dejal. “Zagotovo sem naredil precej napak. Naredil sem stvari, ki jih globoko obžalujem. Toda človek se mora pobrati in se iz tega česa naučiti, se naučiti še malo več in si prizadevati, da gre življenje naprej.”


ANDREA BOCELLI

Preberite še:
Zvezdniki, ki so uspeh dosegli po 40. letu

JENNIFER GARNER BEN AFFLECK
By s_bukley | Shutterstock

CELEBRITY COUPLES

Preberite še:
Kako so se spoznali še vedno srečno zaljubljeni zvezdniški pari

Zdi se, da sam to počne. Ne le s celo vrsto novih filmskih produkcij, temveč s priznanjem, kako se vsak dan bori s svojimi osebnimi demoni. Kot je poudaril, je “vrnitev v stare tirnice seveda neprijetna. Želim si, da se to ne bi zgodilo. In resnično si želim, da o vsem tem ne bi pisali na spletu, kjer lahko vse preberejo tudi moji otroci. Oba z Jennifer sva se s tem soočila po svojih najboljših močeh in si prizadevava, da bi bila čim bolj iskrena.”

Težko otroštvo

Affleck je odrasel v družini, kjer je bilo veliko alkoholizma in duševnih bolezni – njegov oče je bil alkoholik, očetova mati je pri 46 letih storila samomor, njegov stric se je ustrelil s šibrovko, teta je bila zasvojena s heroinom, njegov mlajši brat Casey pa ima prav tako težave z alkoholizmom.


EINES

Preberite še:
Nekoč odvisnik od alkohola in mamil, danes pa Alex pomaga drugim

“Dolgo je trajalo, da sem si resnično, brez dvoma, globoko v sebi priznal, da sem alkoholik,” je povedal Affleck. Priznanje, ki je zahtevno za vsakega posameznika, kaj šele, če gre za hollywoodsko zvezdo.

Upajmo, da bo daleč stran od zvezdniškega sveta Affleckovo priznanje in obžalovanje v pomoč ljudem, ki so se znašli v podobnih okoliščinah; morda jih bo celo spodbudilo, da bodo svoje zakone rešili, preden se v resnici končajo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


Krystal Stewart

Preberite še:
Nepričakovani dvojni blagoslov, potem ko je mislila, da ne bo imela več otrok


beautiful and happy woman

Preberite še:
“Znižajte pričakovanja. Bolj boste sproščeni, zadovoljni sami s seboj in bolj samozavestni”


FATHER MIKE SCHMITZ

Preberite še:
Kako se dobro pripraviti na post po nasvetu duhovnika Mika Schmitza?

Tags:
zasvojenost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.