Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako znova zanetiti iskrico v vajinem odnosu?

WDZIĘCZNOŚĆ

Africa Studio | Shutterstock

Cecilia Zinicola - objavljeno 19/02/20

Naj intimnost zavzame prednostno mesto v vajinem odnosu

V zakonu je težko ves čas ohranjati ogenj. Ne gre samo za delitev hišnih opravil ali za to, da dobro skrbite za sozakonca. Obstajajo tudi druga dejanja, ki neposredno vplivajo na intimno življenje para. Njihova prednostna obravnava lahko vajini ljubezni doda nov zagon.


MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
S to molitvijo lahko postanete boljši zakonec

Poglejte v oči

Pogled lahko vname strast. Redko se ustavimo pred osebo, ki jo vsak dan vidimo, da jo zares pogledamo v oči. Če se gledamo več časa, bo to zagotovo ena najlepših in najglobljih izkušenj.

Če svoje besede nadgradite še z očesnim stikom, razkrijete več informacij. Ne le, da pogled pove veliko, ampak tudi vzbudi zelo globoke občutke, ki nas zbližajo s sočlovekom in se kažejo v smehu, hvaležnosti ali občudovanju.

Naučite se počakati

Naučita se čakati v svojih spolnih željah, da bosta oba lahko uživala v intimnosti. To ne bo samo povzročilo, da bo prednostna obravnava sozakonca razumljena kot resnično ljubezensko dejanje, temveč bo tudi povečalo pričakovanje, napetost in željo.


COUPLE

Preberite še:
6 nasvetov nekega zdravnika, da bi bili srečni v zakonu

Možgani doživijo več užitka, ko nekaj časa pričakujejo nagrado, preden jo prejmejo. Vzemita si čas ter ne hitita, pa bo spolnost postala nekaj, v čemer bosta uživala oba.

Ločite intimnost od rutine

Ko ste s svojim zakoncem, morate biti osredotočeni na to, da ste z njim. To pa pomeni, da ob strani pustite težave in naloge, ki vas še čakajo. Pomembno je biti pozoren na trenutke intimnosti, saj vznemirjenje pade, ko smo z mislimi drugje ali v stresu.

Spalnica naj bo rezervirana kot ekskluzivni prostor za ljubezen. Od danes naprej se lahko dogovorite, da v spalnici ne boste govorili o vprašanjih, ki ustvarjajo napetost, tesnobo ali stres. Samo ljubite se. Morda se zdi nekoliko manj spontano, a na koncu se bosta oba veselila tega trenutka zase, izvzetega iz vsega drugega dogajanja.


MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
3 miti o zakonski terapiji, ki sem jih z veseljem razbila

COUPLE
Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Pogosteje se držite za roke

Držanje za roke sprošča oksitocin, ki povzroča občutek miru in spokojnosti. Pravzaprav različne študije kažejo, da se ta hormon sprošča tudi med spolnim odnosom. Ta vrsta fizične naklonjenosti zmanjšuje stres.

Velikokrat je bilo rečeno, da so roke “podaljšek duše”, vez, ki nam omogoča, da se bolj povežemo in se z gotovostjo počutimo enotni. Naše roke so opora in celo vir varnosti ter simbol zaupanja.

Preživite čas sami

Pomembno je, da zakonca preživita čas sama. To so lahko dejavnosti, ki so vama všeč in kjer uživata skupaj, kot so kava, sladoled, odhod v gledališče ali sprehod. Organizirajta si več takšnih zmenkov.


web3-ashley-graham-fashion-model-celebrity

Preberite še:
Slavna manekenka odkrito priznala: vzdržnost pred poroko je temelj najinega zakona

Vse pozitivno, kar počnete v odnosu, je namreč del vašega intimnega življenja s to osebo. Zabava in druženje sta tisto lepilo, ki vaju bo držalo skupaj.

Osredotočite se na ljubeč dotik

Dotiki naklonjenosti bodo nahranili možnosti vžiga iskrice med zakoncema. To so lahko nežen objem, ko vstanete ali ko greste v posteljo, masaža hrbta ali ramen, nežno božanje po laseh …

Na ta način boste našli strast, tudi če se oseba zdi hladna ali se ne odziva. Predvsem za moškega bo to prava vaja, ko bo razmišljal, da ne gre zgolj za spolnost – četudi na globlji ravni to je.


COUPLE

Preberite še:
10 situacij, ki se jim je v zakonu dobro izogniti

Izrazite želje

Ko delite intimne želje z osebo, ki jo imate radi, lahko znova vnamete strast. Ne samo s tem, kar govorite, ampak še posebej, kako to izgovorite in v kakšnem tonu. Razmislite o spolnosti kot o priložnosti, da bolje spoznate zakonca.

Mogoče obstajajo nekateri drugi vidiki, ki jih še ne poznate. Pari, ki se dobro poznajo in dobro poznajo svoje okuse – česa ne marajo, kaj sanjajo, kaj si želijo – so tisti, ki se lahko najbolje ljubijo.


CZUŁE ROZMOWY

Preberite še:
Želite nekaj hitrih napotkov, kako v enem tednu izboljšati zakon?

Ustvarite intimno okolje

Ustvarjanje okolja, ki bo pripomoglo k zasebnosti, je zelo pomembno. Obstaja veliko zunanjih dejavnikov, kot sta televizija ali delo, ki blokirajo strast. Namesto tega lahko že večerja ob prijetni glasbi ali dobrem vinu pripravi popoln uvod v intimno srečanje.

Ženske ponavadi bolj upoštevajo podrobnosti prostora, ki je zanje prijeten, vendar tudi moški niso ravnodušni do telesne naklonjenosti in čustvene harmonije, ki ga vzbuja okolje, ki pomaga sozakoncema ohranjati globoko vez.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič. 




Preberite še:
Počivajte v miru, Franc Bole


STRETCHING

Preberite še:
Se v službi borite z utrujenostjo? Tole bo pomagalo


EMILY WILSON

Preberite še:
Priljubljena vlogerka razkriva, kaj je prava ženstvenost

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.