Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Priljubljena vlogerka razkriva, kaj je prava ženstvenost

EMILY WILSON

ZAJEM ZASLONA | YOUTUBE

Tereza Mohar - objavljeno 18/02/20

Priljubljena ameriška vlogerka Emily Wilson razkriva, kaj je skrivnost prave ženstvenosti

Emily Wilson je govornica, vlogerka in novopečena mamica, ki trenutno večino časa posveča skrbi za svojega sinka. “V zadnjem času se ne počutim več tako ženstveno, kot sem se nekoč,” na začetku videa priznava Emily. “Nimam več toliko časa, da bi se uredila, naličila ali si celo umila lase. To je realnost, ko postaneš mama.”


MOJCA-GIACOMELLI-ZIVA-STIGLIC

Preberite še:
“Ženska postane lepa takrat, ko se zave, da je ljubljena”

Mar biti ženstvena pomeni biti “vedno urejena”?

“A kdaj smo začele verjeti laži, da je naša ženstvenost odvisna od tega, kako smo videti? Od kdaj in zakaj povezujemo ženstvenost zgolj in samo z našim zunanjim videzom?” nadaljuje Emily. “Vaša ženstvenost ni odvisna od tega, kakšne čevlje nosite, kakšna oblačila oblečete ali koliko ličil nanesete na obraz.”

Prava ženstvenost je dar od Boga

Preveč pogosto torej verjamemo laži, da je naša ženstvenost odvisna od naše zunanjosti, ko pa v resnici izvira iz naše notranjosti. Prava ženstvenost so darovi, ki jih je Bog položil v našo notranjost. Ženstvenost je odraz vašega značaja, vaših vrlin, dobrih lastnosti, talentov, je ogledalo vaše duše in odsev ljubezni, ki jo nosite v sebi in ki ste jo pripravljene deliti s svetom.


ASSUMPTION OF MARY

Preberite še:
Zakaj je (bila) Marija tako lepa?

Prava ženstvenost in mame

“Trenutno sem v obdobju, ko večino časa preživim doma v trenirki in skrbim za svojega sina. A ravno to, skrb za sina in moja materinska ljubezen sta veliko večji odraz ženstvenosti, kot če bi bila urejena do zadnje potankosti,” je prepričana Emily. “In spoznala sem, da obstaja toliko oblik ženstvenosti, kot je žensk na svetu.”

Mati Terezija – najlepši primer ženske

Emily nam v videu poda “najlepši primer ženske”. Sveta mati Terezija je resnično izžarevala in živela svojo ženstvenost. Svojo ljubezen in svoje srce je darovala za najbolj uboge, ko je vsakodnevno skrbela zanje. Po današnjih standardih je bila daleč od tega, da bi bila lepa. Nosila je vsak dan isto oblačilo – njen značilen sari – in vendar je kljub temu izžarevala neizmerno lepoto.


PIĘKNA KOBIETA

Preberite še:
Očarljiva si! Se sploh zavedaš tega?

Lepo je, da smo ženske urejene, vendar …

“Prav je, da smo ženske urejene in poskrbimo za svoj videz. A v dnevih, ko sem urejena in naličena, to ne pomeni, da sem kaj bolj ženstvena kot v dnevih, ko tega ne storim,” je prepričana Emily.

Na koncu Emily gledalke spodbuja, da resnično zaživimo svojo ženstvenost – táko, kot jo je v nas položil Bog:

“S svojo ženstvenostjo izražajte edinstvene lastnosti, ki jih je Bog položil v vas. Lastnosti in značilnosti, ki so lastne samo vam in nikomur drugemu. Kjerkoli že to je in karkoli že počnete – če ste učiteljica, medicinska sestra, tajnica ali pa študentka. Gotovo je veliko področij v vašem življenju, kjer lahko vašo ženstvenost izražate na prav poseben način.”


WOMAN'S REFLECTION

Preberite še:
10 navdihujočih misli nekdanje manekenke

“Nič ni narobe, če sta rade urejene, če se rade lepo oblečete ali naličite. Ampak ne pozabimo, da je tisto, kar je najbolj vredno, kako globoko smo ljubile ljudi, ki so nam bili podarjeni, kako dobro smo znale služiti drugim in kako smo se odzvale Njegovemu klicu za naše življenje. Zavedajte se, da ste ustvarjene po Božji podobi, popolne, neponovljive in čudovite,” sklene Emily.


LOVE

Preberite še:
Sta bila sveta Valentina kar dva?!


COUPLE

Preberite še:
“V trenutkih, ko nama je najtežje, se opreva na Boga”


web 3 aleteia 2 years

Preberite še:
Tri stvari, ki so po poroki drugačne, boljše kot pred njo

Tags:
lepota
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.