Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Namesto da bi zahteval kazen, je policist mamici v stiski kupil otroška avtosedeža

OFFICER ZIMMERMANN

Lashae Jackson | Facebook | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 29/01/20

Kevin Zimmerman svoji skupnosti služi z resnično predanostjo in sočutjem

Človek je vedno malce zaskrbljen, če ga ustavi policija – tudi če ve, da ni storil prekrška. Ko je Andrello Jackson, mamico samohranilko petih otrok iz Milwaukeeja v ameriški zvezni državi Wisconsin, lansko jesen ustavil policist Kevin Zimmerman, je vedela, da jo čaka precej visoka kazen.


BABY HAND

Preberite še:
Policista staršem pomagala do porodnišnice in rešila življenje Maticu

Policist je opazil, da Jacksonova na avtomobilu nima prave registracije. Potem ko ji je dal znamenje, naj vozilo ustavi, pa je ugotovil, da dva izmed njenih otrok, Niyah in Sky, v avtomobilu nimata otroških sedežev; še en prekršek, za katerega bi lahko zahteval denarno kazen.

Ko je slišal njeno zgodbo …

Toda ko je slišal njeno zgodbo, da nima denarja in da mora najprej nakupiti osnovna oblačila za svoje otroke, saj se je bližala zima, se je policist, ki je pri krajevni policiji zaposlen 12 let, odločil, da bo mamici v stiski pomagal na prav poseben način.

Namesto da bi obupani Andrelli predpisal visoko denarno kazen, ji je izrekel le ustni opomin, nato pa se z njo odpravil v veleblagovnico in ji z lastnim denarjem kupil dva otroška avtosedeža. Zatem se je vrnil na policijsko postajo, vzel nekaj slikanic in nalepk za deklici in se odpravil na njihov dom, da bi sedeža pravilno namestil v vozilo.


POPE FRANCIS Suor MARIA CONCETTA

Preberite še:
85-letna babica, ki je na svet pomagala 3000 afriškim otrokom

Vedno delati dobro

Kot je povedal v pogovoru za ameriške medije, je bil vzgojen v duhu, naj “vedno stori tisto, kar je prav, tudi če nihče ne gleda”. Ker je tudi sam oče treh otrok, je želel, da bi se Andrellini deklici vozili varno, saj je bil že večkrat priča hudim posledicam prometnih nesreč.

Jacksonova pa je o policistovi dobrosrčnosti in skrbi za njeno družino poročala na družbenem omrežju Facebook: “Deklici sta se mu kar naprej zahvaljevali, kar je privabilo nasmeh na njegov obraz … vse pohvale policistu Zimmermanu iz 5. okrožja. Zelo smo mu hvaležni.”


ROD AND STEPH WEDDING

Preberite še:
Fotograf, ki je slepi nevesti pomagal, da je “videla” svoje poročne fotografije

Policijska postaja v okrožju, kjer deluje Zimmerman, pa je na svoji Facebook strani poročala o njegovem sočutju in se mu zahvalila, ker se je “posebej potrudil in storil dosti več kot to, kar od njega zahteva službena dolžnost”.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič. 


SICK LITTLE GIRL

Preberite še:
Moj otrok je zbolel … Ali vseeno sme ven?


THE TWO POPES

Preberite še:
Škof Barron kritično o filmu Dva papeža


EINES

Preberite še:
Nekoč odvisnik od alkohola in mamil, danes pa Alex pomaga drugim

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.